Sjajna Ivana Španović oborila nacionalni rekord (6,91m) i ušla u finale

ATLETIKA  
Sjajna Ivana Španović oborila nacionalni rekord (6,91m) i ušla u finale

SJAJNA VESTI DONOSI IVANA ŠPANOVIĆ!

Učešće u finalu Svetskog prvenstva u Pekingu je obezbeđeno. Ivani Španović je to pošlo za rukom fantastičnim skokom u kvalifikacijama, vrednim novog rekorda Srbije na svetskim prvenstvima, od 6,91 metar.

To smo svi očekivali i priželjkivali jer je Ivana u ovom trenutku u vrhu svetskih takmičara u svetu i jedan od najozbiljnijih kandidata za zlatnu medalju.

U kvalifikacijama se nije mnogo oznojila, njen prvi izlazak na zaletište i fantastičan skok, vredan nacionalnog rekorda, dozvolio joj je da obuče trenerku i mirno posmatra skokove svojih protivnica i da pravi planove za finale a ono je već u petak u 13.50 sati.

Norma za ulazak u finale je bila 6.75 metara, a naša takmičarka u prvom skoku premašuje za 16 centimetara a na preostala dva pokušaja nije ni izlazila na zaletište.

„Cilj je bio da Ivana što lakše obezbedi ulazak u finale. Idealno je kada se norma ostvari već u prvoj seriji. Ono što smo planirali to je Ivana i odradila. Rezultat govori sam za sebe. Borićemo se za najviši plasman“ – rekao je trener Goran Obradović.

Da je Ivana jedan od najboljih takmičara u svetu, u disciplini skok u dalj, pokazuju njeni rezultati a spomenućemo samo neke: sa novim državnim rekordom, od 6,98 metara, osvaja zlato na dvoranskom prvenstvu Evrope u Pragu, osvaja Dijamantsku ligu sa preskočenih 6,87 metara, Svetsko juniorsko prvenstvo, 2008. Bidgošć – zlato, Univerzijada, 2009. Beograd – zlato i još mnogo drugih uspeha.
Ovaj rezultat je samo 1 cm slabiji od njenog linčnog rekorda na otvorenim prvenstvima koji iznosi 6,88 metara. Lični rekord Ivane Španović u dvoranama iznosi 6,98 metara.

Pogledajte skok koji je Ivani obezbedio finale:

A u PETAK U 13.50 sati, budimo kraj malih ekrana i svim srcem navijajmo za naš dijamant, za našu rekorderku, za našu ZLATNU IVANU.

SREĆNO!



Jedan odgovor na temu "Sjajna Ivana Španović oborila nacionalni rekord (6,91m) i ušla u finale"

  1. Pingback: Ivana Španović prekočila 7 metara i osvojila BRONZU na SP u Pekingu | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login