Odbojkašice briljiraju u Svetskoj ligi

ODBOJKA  
Odbojkašice briljiraju u Svetskoj ligi

SJAJNE VESTI DONOSE ODBOJKAŠICE SRBIJE!

Svojom petom uzastopnom pobedom nad Dominikanskom Republikom u Svetskoj ligi, maksimalnim rezultatom od 3:0 (po setovima 25:18, 25:22 i 25:22), reprezentacija Srbije se približila plasmanu na OI u Rio de Žaneiru.

Silovito je krenula naša ekipa i napravila velikih 5:0 na što je reagovao protivnički trener zatraživši tajm-aut. Prekid je urodio plodom i Dominikanke smanjuju na 7:5, ali je Srbija potom povela sa 12:8, pa 16:13. Srpske reprezentativke ozbiljnije ulaze u završnicu pa su povele sa 21:15, pa 23:18, i konačno su dobile set sa 25:18.

I u drugom setu dobar početak naših devojaka, Srbija je vodila sa 5:3, pa 8:7, pa su se uljuljane povoljnim rezultatom malo opustile, a Dominikanke to koriste i preokreće na 11:9. Rezultatska ravnoteža je prisutna sve dok protivnice nisu povele sa 19:17, što je primoralo Terzića da zatraži tajm-aut. Usledilo je izjednačenje na 19:19, a zatim vođstvo Dominikanki od 22:20. Kada se očekivala neizvesna završnica na servis liniju staje fenomenalna Stefana Veljković, koja serijom 5:0 donosi Srbiji prednost i drugi set rešava sa 25:22 i vođstvo od 2:0 u setovima.

Treći set je pokazao odličnu i ubedljivu igru gde se nije dozvolilo protivniku sve do rezultata 21:13, kada Terzić menja kompletnu postavu, da razvije svoju igru. Potez našeg trenera znalački koriste i serijom 6:0 smanjuju na 23:21. Dominikanke su tada napravile seriju 6:0 i smanjile na 23:21. Bude se naše igračice i koriste drugu meč loptu za konačnih 25:22 i uverljivu pobedu od 3:0.

Meč je trajao 82 minuta, a u našoj reprezentaciji najefikasnije su bile Brankica Mihajlović sa 16 poena, Tijana Bošković sa 12 i Jovana Stevanović sa 10 poena. Ujedno je Brankica Mihajlović proglašena za najbolju igračicu ovog susreta.

Trener Zoran Terzić ipak nije oduševljen igrom njegovih izabranica:

„Očekivali smo da ćemo zadržati nivo igre i koncentracije kao na nekim prethodnim mečevima, međutim to danas nije bio slučaj. Nije nam se to obilo o glavu, dobili smo utakmicu sa 3:0 i to je sigurno dobro, ali definitivno nismo odigrali onako kako je trebalo. Imali smo mnogo uspona i padova tokom utakmice, poklanjali mnogo poena, tako da ne možemo baš da budemo u potpunosti zadovoljni. Ako je to ta jedna utakmica koja mora da se odigra slabije na ovom turniru, onda mi je drago što je to bilo sada“.

Sledeći protivnik nam je Rusija, jedina neporažena ekipa u Svetskoj ligi, a meč je na programu u ponedeljak, od 8 časova po srednjeevropskom vremenu.

Iz Svetske lige na OI u Rio de Žaneiro idu dve najbolje plasirane ekipe, a Srbija trenutno zauzima drugu poziciju sa pet pobeda i jednim porazom.

Svakako nadamo se da sa dobrim igrama možemo obezbediti sebi plasman i put na Olimpijadu.

Rio de Žaneiro nas čeka.

SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login