VIBE – Festival elektronske muzike u Kragujevcu

DOGAĐAJI, MUZIKA, PROMOCIJA SRBIJE  
VIBE – Festival elektronske muzike u Kragujevcu

SJAJNE VESTI IZ KRAGUJEVCA!

Na prostoru jedinstvenog vojno-industrijskog i arhitektonskog kompleksa u Evropi, Kneževom arsenal u Kragujevcu, održaće se treći festival elektronske EDM muzike „VIBE“.
Ovo mesto će biti u potpunosti prilagođeno temi festivala i na kom će zavladati erupcija emocija, spektakularnih efekata i vrhunske muzike.

Festival će se održati 04. i 05. septembra 2015. godine.

VIBE festival je tematski festival elektronske muzike. Oni koji budu posetili ovaj festival moći će da uživaju uz odličan muzički program, vrhunsku scenografiju u skladu sa temom festivala, „LIVE“ performanse, animacije, kreativne zone, fenomenalni spoj enigme i čarolije.

Organizatori su se potrudili da prostor pretvore u čarobno mesto iz najluđe mašte, koja će uz pomoć scenografije posetiocima dočarati muziku, baš onako kako oni žele.

Elektronska muzika je svaka muzika koja uključuje elektronsko procesovanje i čije izvođenje podrazumeva intenzivno korišćenje uređaja koji pretvaraju električne impulse u zvuk.
Žanrovi kao što su nju ejdž, rap, hip-hop, elektronika, tehno, džez i narodna muzika su postali sastavni deo muzičke produkcije. Čista elektronska muzika predstavlja zvučne talase koji nastaju kao rezultat korišćenja elekronike, bez upotrebe tradicionalnih muzičkih instrumenata ili zvukova koji se sreću u prirodi, odnosno, čista elektronska muzika nastaje u domenima računara, sintisajzera i drugih srodnih tehnologija.
Izučavanje izbora zvučnih mustri i svetlosnih efekata u elektronskoj muzici naziva se,  elektronika (grč. Ελεκτοσ „zvučna mustra“, i starogrčki  νικοσ „svetlosni efekat“).

Festival se radi po uzoru na „Burning man“, „Tomorrowland“ i „Mysteryland“.

Na festivalu će nastupati zasigurno najveća imena domaće elektronske scene, kao i mnoge mlade nade. Ulaznice se u prodaji mogu naći kao komplet za oba dana festivala.

ULAZNICE:
– Jednodnevna ulaznica 350 RSD
– Dvodnevna ulaznica 700 RSD

Ulaznice se mogu kupiti u „Arena Fun Factory“, „Caffe Marabu“, „Eva Caffe“ i „Turističko informativnom centru Kragujevac“.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login