Neverovatan Rajković u prvoj utakmici za Makabi proglašen za igrača utakmice

FUDBAL  
Neverovatan Rajković u prvoj utakmici za Makabi proglašen za igrača utakmice

SJAJNE VESTI DONOSI PREDRAG RAJKOVIĆ!

Naš „zlatni orlić“ Predrag Rajković je pronašao angažman u novom klubu Makabiju iz Tel Aviva, i tako napustio redove Crvene Zvezde. Potpisan je ugovor na četiri godine, pa će Rajković sve do 1919. godine čuvati gol svoje nove ekipe Makabija višestrukog šampiona Izraela.

Na aerodromu u Tel Avivu, dočekalo ga je desetak navijača njegovog novog kluba Makabija, i poklonili mu klupske šalove i cveće u žutim bojama.

Zainteresovanost za dovođenje Rajkovića u svoje redove bila je velika, pa se on dvoumio između ponuda Makabija i Augsburga. Prevagnulo je i to što je ekipa Makabija učesnik grupne Lige šampiona, gde je mogućnost dokazivanja kvaliteta velika, a i Izraelci su više odrešili „kesu“ od Nemaca.

Rajković će, prema nezvaničnim informacijama, primati oko 400.000 evra po sezoni u Izraelu. Crvenoj zvezdi će biti uplaćeno u kratkom roku obeštećenje od tri miliona evra, a 30 odsto od sume pripada Jagodini.

Najvažnije je za ovog mladog golmana, da će već 16. septembra čuvati gol svoje ekipe u najelitnijem takmičenju u Ligi šampiona, protiv Čelzija na gostovanju u Londonu.

Medicinski pregledi su obavljeni, zdravstveni bilten odličan, a prikom zaduživanja dresa izabrao je svoj srećni broj 95.

„Rajković je došao posle razgovora trenera Jokanovića, Đordija Krojfa i mene. Nema sumnje da smo napravili odličan posao dolaskom mladog i talentovanog golmana. Nekoliko vrhunskih klubova želelo je Rajkovića i oduševljeni smo što se odlučio za Makabi“ – rekao je sportski direktor Martin Bejn.

Za Rajkovića nije bilo odmora, posle potpisivanja ugovora koji je obavljen u subotu, već sutradan staje na gol svoje ekipe. Gostovanje ekipi Hapoel Ber Ši, ovom momku diže popularnost, njegova ekipa pobeđuje sa 1:0, on dokazuje svoju vrednost sjajnim odbranama, i sasvim zasluženo Predrag Rajković je proglašen za igrača utakmice. Opravdao je poverenje Uprave kluba Makabija i svog trenera Slaviše Jokanovića, i nadamo se da će postati važan adut u igri njegove ekipe.

„Zadovoljan sam debijem. Bitno je da smo dobili. Teška je utakmica bila, ali pobeda je pobeda. Znao sam da ću dobiti priliku da zaigram, pošto je sportski direktor zvao mog menadžera da požurimo sa potpisivanjem ugovora.“ – nije krio zadovoljstvo Rajković.

Svojim kvalitetom i sigurnim odbranama nametnuo se selektoru reprezentacije Srbije Radovanu Ćurčiću pa se očekuje da će dobiti priliku da zaigra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na utakmici protiv Jermenije. Naša reprezentacija je poslednja u svojoj grupi i bez šansi je da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Dodaje da je ovo Evropsko prvenstvo iza leđa, pa sada treba motivisati reprezentativce da se što bolju uigraju, i pripreme za ostvarivanje što boljih rezultata u kkvalifikacijama za munidijal 2018. godine.

„Pokušaćemo da se uigramo za kvalfikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Daj bože da ja budem neka vrsta talije, tačnije moje pojavljivanje na žrebu za kvlafikacione grupe u Sankt Peterburgu i da ćemo na kraju učestvovati na Mundijalu 2018. godine“ – rekao je Rajković.

Srbija će u petak od 20:45 časova u Novom Sadu dočekati Jermeniju u utakmici šestog kola Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Tri dana posle toga, selekciju Radovana Ćurčića očekuje i prijateljski meč sa Francuskom u Bordou.

I Rajkoviću i našim reprezentativcima poželimo sreću uz nadanje da će mo biti učesnici Munidijala.

Pogledajte sve odbrane Rajkovića na utakmici Makabi – Hapoel Ber Ši

Bravo Rajkoviću samo tako nastavi!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login