Novak Đokovic, Filip Krajinović i Bojana Jovanovski u drugom kolu US OPEN-a

TENIS  
Novak Đokovic, Filip Krajinović i Bojana Jovanovski u drugom kolu US OPEN-a

SJAJNE VESTI DONOSE NAŠI TENISERI!

„Srpski ekspres“ je protutnjao terenom US Opena i oduvao Brazilca Žoaoa Souzu. Maestralna igra prvog reketa sveta oduševila je publiku na „Artur Ešu“ koja je mogla da uživa i u atraktivnim potezima, a dovodila u očaj njegovog protivnika.

Kada kažemo da je meč u tri seta trajao samo 73. minuta, biće vam jasno da je Novak Đoković ekspresno i sigurnom igrom „počistio“ protivnika dozvolivši mu da uzme samo četiri gema. Rezultat je bio 3:0, a po setovima 6:0, 6:2 i 6:2. Sledeći protivnik Novaku je Španac Marsel Granoljers, 43. na svetu i sa njim će se boriti za plasman u četvrtfinale turnira.

Naš drugi učesnik na US Openuna Filip Krajinović je napravio je ogroman uspeh. U prvom meču za svega sat i 44 minuta sigurnom igrom savladao je Alehandra Gonzalesa iz Kolumbije sa 3:0 (6:4, 6:0 i 6:4). Tako se prvi puta plasirao u drugo kolo turnira u Njujorku. Tu ga očekuje veliki borac, teniser iz prvih deset Španac David Ferer koji je bio bolji od Radua Albota sa 4:6, 7:5, 6:1 i 6:0. Da bi savladao ovu prepreku, mora pružiti izvanrednu igru i kažnjavati greške ovog neumornog borca.

Uspešan je i start naše teniserke Bojane Jovanovski koja je obezbedila plasman u drugo kolo US Opena, pobedom nad Laomu Aruabarenom iz Španije u dva seta – 6:2 i 6:2.
Ona je ekspresno furioznom igrom „oduvala“ Španjolku ne pružajući joj šansu za ozbiljniji otpor, tek toliko da se zna ko je ko na WTA listi.
U narednom kolu je čeka ozbiljniji protivnik, Francuskinja Kristina Mladenović koja je veliko iznenađenje na turniru, jer je već u prvom kolu eliminisala Kuznjecovu rezultatom 6:3 7:5.

A ovo se nije očekivalo
Ana Ivanović je, na žalost, učešće završila u prvom kolu na US Openu. Zato se pobrinula uvek neugodna Dominika Cibulkova, kojima je ovo treći međusobni duel i sada je Slovakinja u prednosti vodi sa 2:1. Iako ju je mučila povreda leve noge u trećem setu, nema opravdanja za loš rezultat 3:6, 6:3 i 3:6 i eliminaciju sa prestižnog turnira US Openu.

Takođe i Jelena Jenaković pakuje kofere već u startu. Pre početka turnira od nje se očekivalo mnogo više jer je imala dobre rezultate na američkoj turneji, ali prva prepreka je za nju bila nepremostiva. Sa druge strane mreže bila je 18-godišnje Francuskinja Osean Dodan koja je do grend slema došla zahvaljujući saradnji između američke i francuske teniske federacije.

Prvo kolo i poraz od 2:1  (6:2, 5:7, 3:6) to je rezime Jeleninog nastupa.

Novaku, Bojani i Filipu želimo sreću u nastavku a Jeleni i Ani bolje igre na narednim turnirima.

Pogledajte najvažnije detalje sa meča Novaka i Souze:

SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login