Staša Gejo od juče najbolja na svetu

OSTALI SPORTOVI  
Staša Gejo od juče najbolja na svetu

SJAJNE VESTI DONOSI STAŠA GEJO!

Srbija se može pohvaliti sa još jednom svetskom prvakinjom, a to je sedamnaestogodišnja Nišlijka Staša Gejo. Ona je svoju prvu svetsku zlatnu medalju osvojila u italijanskom gradu Arku na Svetskom prvenstvu za mlade u slobodnom penjanju. Disciplina u kojoj se takmičila je „boldering“.

U finalnu borbu je ušla kao drugoplasirana odmah iza predstavnice Japana Mihu Nonaku, sa malim zaostatkom kojeg je u finalu nadoknadila. Japanka Mihu Nonaku, je osvojila srebrnu medalju a treće mesto i bronzana medalja pripada predstavnici iz Austrije Džesiki Pilc.

Na Svetskom prvenstvu za mlade u Italiji koje se održava od 26. avgusta do 5. septembra, mlada Nišlijka Staša Gejo učestvuje u sve tri discipline, „boldering“, „lead“ i „speed“.

Članica je Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš. Iako ima tek sedamnaest godina, iza nje su rezultata koji zaslužuju divljenje.

Aktuelni je mladi prvak Evrope u disciplini „boldering“, a nedavno je na seniorskom Svetskom kupu zauzela peto mesto. Osvojila je prvo mesto u Francuskom mestu Aržantjer la Bese, na Evropskom prvenstvu mladih u sportskoj disciplini „boldering“.

Definitivno ona je najuspešnija i najtrofejnija srpska sportska penjačica na prirodnim i veštačkim stenama u svim disciplinama i kategorijama.

Poželimo joj mnogo uspeha i medalja na budućim takmičenjima.

STAŠO SREĆNO!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login