Svim učenicima srećan početak nove školske godine žele SJAJNE VESTI

OBRAZOVANJE  
Svim učenicima srećan početak nove školske godine žele SJAJNE VESTI

SJAJNE VESTI!

Danas, 01.09.2015. godine, počinje nova školska godina u Srbiji.

Svi školarci danas će sesti u klupe i otpočeti „školsku bitku“ za što bolji uspeh, a pre svega za što bolje stečeno znanje. Ukoliko uspešno savladaju gradivo, i ukoliko izbore dobre ocene, svim osnovcima koji žele da upišu neku od srednjih škola biće mnogo lakše da apliciraju za željenu školu.

Kako je najavljeno zimski/prolećni raspust za osnovce i srednjoškolce od ove školske godine biće podeljen u dva dela i to:
– prvi deo počinje 31. decembra a završava se 8. januara 2016. godine, ukupno osam dana u januar
– drugi deo raspusta počinje 1. februara 2016. godine, a završava se 12. februara 2016. godine, ukupno 12 dana u februaru.

Prvo polugodište završava se 29. januara 2016. godine, a drugo polugodište počinje nakon zimskog raspusta i državnih praznika – 17. februara 2016. godine.
Prema kalendaru Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, u Vojvodini prvo polugodište počinje 1. septembra, a završava se 23. decembra. Drugo polugodište počinje 15. januara 2016. godine, nakon zimskog raspusta.

Ovo je zvanični kalendar obrazovno-vaspitnog rada za 2015/2016. godinu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

SREĆNO SVIMA!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login