Grad Niš i JKP „Mediana“ čiste Nišavu i njene pritoke kao i ulice sporednih kategorija

UREĐENJE GRADOVA  
Grad Niš i JKP „Mediana“ čiste Nišavu i njene pritoke kao i ulice sporednih kategorija

SJAJNE VESTI IZ NIŠA!

Da bi svoj grad učinili lepšim i čistijim gradska uprava Niša i JKP „Mediana“ odlučili su da sprovedu akciju čišćenja reke Nišave kao i njenih pritoka, kao i čišćenje sporednih ulica.

Reke su te koje otkrivaju kakvi smo i koliko vodimo računa o njima i prirodi uopšte. Nizak vodostaj reke donosi problematiku i ružnu sliku. Korita reka obično su napunjena smećem koje pluta i vide se deponije kraj obale reke gde se nalaze flaše, plastične boce i kese koje mi sami bacamo u korito. Da čistimo – retko kad smo raspoloženi.

Radovi su počeli i čisti se Nišavski kej, od Tvrđavskog do mosta u Vrežini, kao i priobalja Jelašničke, Kutinske reke i ostalih pritoka Nišave.

Za realizaciju ovog započetog posla odlučeno je da se angažuju 23 radnika, koji su prijavljeni u evidenciji Biroa rada Niš, i odlučeno je da im se za obavljanje ovog posla mesečno isplaćuje 15.000 dinara.

Takođe i za projekat čišćenja sporednih ulica, angažovan je isti broj radnika sa istim primanjima. Radovi na uređenju grada trebalo bi da traju do decembra meseca.

„Očekujemo da se sakupi preko 1000 kubika komunalnog otpada i da ovaj prostor dobije sliku onakvu kakvu zaslužuje centar grada, i da u narednom periodu bude održavan na jedan kvalitetan način. Trenutno su počeli radovi u gradskoj opštini Pantelej u ulici Somborskoj, gde je angažovano 23 radnika“ – objasnio je direktor JKP „Mediana“ Bratislav Vučković.

Planirana vrednost svih radova je oko 5.000.000 dinara.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login