Novak Đoković u osmini finala US Opena 2015

TENIS  
Novak Đoković u osmini finala US Opena 2015

SJAJNE VESTI DONOSI NOVAK ĐOKOVIĆ!

Trebalo je Novaku Đokoviću skoro dva i po sata da savlada Andreasa Sepija. Uradio je to sa stilom kao i uvek, i sjajnim rezultatom 3:0 po setovima 6:3, 7:5 i 7:5 i tako se plasirao u osminu finala US OPEN-A 2015.

Ovo je njima 11. međusobni susret i u svih jedanaest Đoković je trijumfovao, i tako zadržao maksimalan učinak u njihovim okršajima.

Prvi set ovog meča počinje kiksem Đokovića, jer je u trećem gemu ispustio svoj servis i to sa nulom, pa je tako dozvolio protivniku da povede sa 2:1. Ljut na sebe Nole odmah vraća brejk i posle 2:2 prelazi u vođstva 4:3. Potom uzima još jedan brejk protivniku i kod rezultata 5:3 servira za osvajanje prvog seta, što i koristi 6:3 i vodi u setovima 1:0.
U drugom setu oba igrača su bila sigurna na svom servisu kao da su i jedan i drugi što pre čekali grešku protivnika da bi što pre preuzeli inicijativu i napali. U 10. gemu drugog seta Novak je lepim drop-šotom uspeo da izmami aplauze publike za 40:15 pre nego što je peti put izjednačio u ovom setu na 5:5. Krenulo je nadmudrivanje, najbolji teniser sveta je dočekao dve brejk lopte koje nije iskoristio, ali jeste treću tako što je Sepi pogodio mrežu za 6:5. Ponovo na svoj servis Novak dolazi u priliku da završi i ovaj set, a on to kruniše odličnim napadom i izlaskom na mrežu pretvori u 7:5 i vođstvo u setovima od 2:0.
U treći set Novak ulazi odlučno sa željom da ga što pre okonča i sa nulom uzima svoj servis gem, a nakon toga uzima brejk za 2:1. Imao je problema da sačuva brejk prednosti ali svojim iskustvom dolazi do 3:1.
I kada se očekivao brzi kraj meča Đoković komplikuje stvari. Imao je prednost od 5:4 i meč loptu, a onda sledi nešto neverovatno pravi duplu servis grešku, Sepi osvaja brejk i izjednačuje na 5:5. Ipak, Đoković je tada pokazao zašto je najbolji na svetu – malo greškama rivala malo svojim odličnim udarcima, pa je odmah uzvratio ribrejkom za 6:5. U poslednjem gemu ovog meča Sepi je opet mogao da oduzme servis Novaku ali se ovaj izvukao iz neugodne situacije, poništio dve brejk lopte i sa 7:5 došao do pobede od 3:0.

Pogledajte najvažnije detalje iz meča Novaka i Sepija:

U osmini finala čeka ga Španac Roberto Bautista Agut, kome je David Gofan, i pored vođstva od 2:1 u setovima, predao meč.

BRAVO NOLE!
SAMO NAPRED!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login