Omladina šalje sjajne vesti: „Želimo muzeje, a ne šund i kič“

BUNT, OBRAZOVANJE  
Omladina šalje sjajne vesti: „Želimo muzeje, a ne šund i kič“

SJAJNE VESTI!

Konačno i najveće nade naše države „studenti i omladina“ počinju da se bude, i žele da pokažu da je vrednost života suprotna od ovoga šta im pružaju mediji koji su prepuni nemorala, šunda, psovki i zlobe.

Pre samo nekoliko desetina godina, omladina je imala šta da uči od života, imali su mogućnost da se zaposle, biblioteke su bile posećene, pozorišta su omiljeno mesto za izlazak, na utakmice se išlo da se sportski navija i za svoj tim i za reprezentaciju, da se zna sportski čestitati boljem, bila su iskrena druženja uz pesmu i gitaru. Sjajne stvari bi mogli nabrajati do besvesti.

Današnjoj omladini nametnut je život od koga nemaju bogzna šta da nauče, bez da posmatraju kako im mladost odlazi, a moraju da prihvate sve ono što im ovo društvo nameće. Sve je više kafića, na utakmice se ide da se polupa ono što oni nisu pravili, posetioci pozorišta su vremešni gledaoci, a posao si mogu priuštiti samo „odabrani“, a o medijima suvišno je objašnjavati.

To su shvatili studenti i osnovali su organizaciju „Sistem vrednosti“, broji oko 100 članova, a koja ima za cilj da probudi svest među omladinom i da „pokrenu“ nešto pozitivno u društvu, da natera čelnike države da čuju njihovu reč.

Organizovali su se i 1. septembra, baš na lokaciji gde je nekada bio Narodni muzej, poručili su državi sa svojim transparentima „Hoćemo kulturu, a ne reality!“ i da je došlo vreme da se i njihova reč poštuje.

„Uskraćuje nam se pravo na kulturu. Želimo da Srbija ima sluha i za nju, a ne samo za rijaliti programe. To nije bio protest protiv televizije. Rijaliti emisije smo samo iskoristili kao primer rugla i kiča koji ne želimo. Na Trgu Republike poručili smo da želimo muzeje i pozorišta, a ne „Farme“, „Parove“ i „Velikog brata“ “ – poručio je jedan od članova organizacije „Sistem vrednosti“ Andrej Zorić (20 godina).

Ovaj protest je imao pozitivne reakcije i kod sugrađana i na Fejsbuk stranici, i mnogo je onih koji žele da im se pridruže, a cilj im je da „zaustave šund i kič kojim nas bombarduju sa Zapada“.

Na sajtu Peticije 24.com juče je pokrenuta peticija „Srbija protiv „Farme“, „Parova“, „Maldiva“ i „VB“ „. Peticiju je za 48 sati potpisalo preko 90.800 ljudi.

Nadamo se da će se ove reči čuti u državi, i da će se pronaći rešenje da omladina krene pravim putem.

BRAVO! SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login