Besplatan prevoz za osnovce iz opštine Ljig

GRADSKI PREVOZ  
Besplatan prevoz za osnovce iz opštine Ljig

SJAJNE VESTI STIŽI IZ OPŠTINE LJIG!

Naime, kako se ova opština kao i većina drugih nalazi u kriznoj situaciji shodno tome Predsednik ljiške opštine i sama opština doneli su odluku o besplatnom prevozu učenika ljiških i belanovačkih osnovnih škola.

Za roditelje ljiške opštine je ovaj gest predstavio je olakšicu ove školske godine jer će njihova deca potpuno besplatno putovati do svojih škola. Učenike će do svojih škola prevoziti prevoznik „Banbus“. Prema rečima Predsednika ljiške opštine Dragana Lazarevića Opština Ljig budžetom je opredelila 25 miliona dinara za besplatan prevoz učenika ljiških i belanovačkih osnovnih škola, a sredstva za ove namene prvi put su izdvojena iz lokalne kase.

„Uprkos velikoj krizi u kojoj se nalazimo uspeli smo da obezbedimo novac za naše đake. To će biti velika pomoć roditeljima, a za školsku 2015/2016. godinu opredeljeno je 25 miliona dinara“ – saopštio je Lazarević.

Opština Ljig je jedna od opština koja se nalazi u Centralnoj Srbiji i spada u Kolubarski okrug. Centar opštine je grad Ljig. Opština Ljig se sastoji od 27 naselja. Okružen je obroncima planina Rajac i Rudnik koji mu daju pečat brdsko-planinskog naselja. Ipak, Ljig spada u privredno nerazvijene krajeve Srbije.

Nedavno su i u opštini Knjaževac doneli odluku o besplatnom javnom prevozu koja je već na snazi. Za đake je ta vest bila pravo oduševljenje. Objavljen i red vožnje, a iz sela u kojima ima školske dece autobusi polaze ranije, kako bi deca na vreme stigla na nastavu. Iz onih sela, gde nema dece, polasci su organizovani nešto kasnije.

SJAJNA VEST na koju se trebaju ugledati i drugi gradovi i njihovi gradonačelnici.

BRAVO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login