Novak u četvrtfinalu US Open-a

TENIS  
Novak u četvrtfinalu US Open-a

SJAJNE VESTI SA US OPEN-a!

Novak Đoković je u 4. kolu savladao Roberta Bautista Aguta sa 3:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:4 i 6:3,  za nešto više od tri sata i tako se domogao četvrtfinala US Opena.

Bautista Agut je pružio dostojan otpor Đokoviću i igrao je jedan od svojih najboljih mečeva, a u momentima  je igrao i briljantno. To je Novaku otežalo posao i suočilo ga sa prvim težim ispitom na turniru.

Protivnik u meču za novo polufinale Grend slema će mu biti još jedan Španac – veteran Felisijano Lopez.

#Prvi set#
Kako je krenuo prvi set ovog meča sa žustrim razmenama, nadmudrivanjima i agresivnošću obojice igrača, videlo se da će to biti vrlo kvalitetan meč. Svako je osvajao gem na svoj servis, a prva brejk prilika se ukazala Đokoviću u četvrtom gemu, nakon lepo izgrađenog poena i forhend vinera bilo je 15:40. Zahvaljujući dobrim servisima španskog igrača, brejk nije realizovan pa je rezultat 2:2. Osmi gem donosi i prvi brejk. Agut je napravio dve neiznuđene greške, a Đoković je odigrao dva fenomenalna poena i realizovao prvu od dve brejk šanse nakon fantastično istrčanog poena za 5:3. U sledećem gemu Đoković koristi prvu set loptu odličnim napadom i smečom, potvrđuje brejk i osvaja prvi set na kraju 6:3.

#Drugi set#
Novak je imao problema jer su mu sočiva u očima bila suva zbog vremenskih uslova, ali činilo se da sve ide po planu. Kod vođstva 4:2 u drugom setu, imao je Nole dve vezane brejk lopte za dupli brejk, ali ih nije uspeo realizovati i Španac smanjuje na 4:3. Ponesen tim uspehom Bautista je zaigrao kao u transu, hvatao je loptice vrlo rano, pljuštali su forhendi viner igra kao da je u transu i uspeva da izjednači 4:4. Od tada dolazi do pada u Novakovoj igri, a sa druge strane Agutu polazi sve za rukom – dobio je gem na svoj servis, a onda je neverovatnim riternom stvorio i set loptu, koju realizuje 4:6 i izjednačenje u setovima 1:1.

#Treći set#
I treći set počinje a Novak ne igra kako se očekuje, kriza još uvek traje gubi sa 1:0. Agut je imao 0:30 na Novakov servis, ali tada je malo popustio i vezao nekoliko grešaka. Novak je na kraju ipak prekinuo niz od pet izgubljenih gemova – 1:1. U sledećem gemu Đoković je imao 0:30, pa u sledećem poenu insajd-aut forhend završio je za malo u autu i Agut poveo sa 2:1. U petom gemu Đoković koristi brejk šansu na grešku protivnika u razmeni – 3:2. Sada Nole dolazi do svoje igre i privodi kraju ovaj set, tako da završava sa 6:4 i vođstvo u setovima 2:1.

#Četvrti set#
Četvrti set kreće serijom grešaka Španca čak je „poklonio“ brejk Novaku, ali je ponovo pronašao snažne forhende i formu s kraja drugog seta, pa je izjednačio na 2:2. To je razbesnelo Noleta koji nizom udaraca riternom, neverovatnom defanzivom i volejom pravi brejk. Ovo je Noletu dalo volju da nastavi u vrlo agresivnom stilu pa je odigrao savršen gem za dupli brejk i 5:2. Već tada se videlo da je meč rešen, iako je Đoković izgubio sledeći gem, ali odmah nakon toga pravi novi brejk i dolazi do osvajanja četvrtog seta sa 6:3 i konačnih 3:1.

Pogledajte najvažnije detalje meča Novaka i Aguta:

Nadajmo se da je ovo samo trenutak opuštene igre našeg „Srpskog ekspresa“, verujemo u njegovu sigurnu igru u četvrtfinalu i siguran prolaz u polufinale. Napred Nole!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login