„Srpski ekspres“ u polufinalu US Open-a – Novak savladao Lopeza

TENIS  
„Srpski ekspres“ u polufinalu US Open-a  – Novak savladao Lopeza

SJAJNE VESTI OVOG JUTRA DONOSI NAM NOVAK ĐOKOVIĆ!

Novak je savladao Felisijana Lopeza rezultatom 3:1 i tako uspeo da se domogne polufinala US OPEN-a 2015.
Uoči meča sa Felisijanom Lopezom u četvrtfinalu US Opena Novak Đoković je imao poruku za sve koji ga prate na društvenim mrežama.
„Dobro jutro. Ovako ulazim u novi dan, pripremajući napitak koji će mi pomoći da otklonim stres, koji će mom telu dati dovoljno hranljivih sastojaka. Tu je mnogo minerala, mnogo vitamina, antioksidanasa, protiv-upalnih sastojaka, Omega-3 kiseline iz dobrih izvora… Ohrabrujem vas da pripazite na to što jedete i – ostanete zdravi“ – poručio je Novak.

Meč Đokovića i Lopeza počeo je sa velikim zakašnjenjem, u 4:20 po srednjoevropskom vremenu.
Do zakašnjenja je došlo zbog toga što su četvrtfinalni mečevi trajali dugo, između Čilića i Conge (trajao 5 setova) i koji je završen 3:2 u korist Čilća, kao i meča između sestara Vilijams takođe igrana maksimalna 3 seta, koji je Serena dobila sa 2:1.
Do sada su se Đoković i Lopez sastajali pet puta  i Novak je slavio svaki put, a samo jednom je ispustio set, 2011. godine u Dubaiju. Zadnji njihov meč je igran pre tri godine na mastersu u Šangaju kada je bilo  2:0.

TOK MEČA:

#Prvi set#
Meč je počeo furiozno, na startu Nole uzima brejk i vođstvo 2:0. Pokušava Lopez da pronađe način kako da parira Đokoviću, pokušava sa poenima, izlaskom na mrežu ali Novak je neumoljiv. Četvrti gem se završava duplom servis greškom Lopeza, i drugim brejkom za srpskog tenisera 4:0. Potom je usledila potvda brejka u kojoj Španac nije imao šanse jer je gem izgubio sa nulom i već je 5:0. Lopez uspeva da dobije gem na svoj servis, za skromnih 5:1 da bi Novak u 7 gemu, u razmeni sa osnovne linije strpljivo vrebao grešku suparnika i 10. neiznuđenom došao do set lopte koju je odmah iskoristio za ubedljivih 6:1 i vođstvo u setovima 1:0, posle svega 26 minuta.

#Drugi set#
Drugi set donosi probleme našem igraču koji počinje da greši i Lopez to koristi uzima brejk odmah na startu drugog seta 0:2. Španac u sledećem gemu potvrđuje brejk, a Đoković je zaigrao bolje i uspeo je da bez izgubljenog poena smanji na 1:3. Činilo se da će se Novak vratiti u igru, ali Španac je potpuno opustio ruku, ubojito servirao i sigurno čuvao prednost brejka za 2:5. Lopezu polazi sve za rukom sve češće pogađa u razmenama i iz defanzive, pa Noletu nije pomogao ni fantastičan lob za brejk šansu. Na servis rivala je u tri gema uzeo isto toliko poena. Iako je imao brejk loptu, glavni sudija u stolici je začinio dramu tako što je ispravio grešku linijskog koja je bila na Novakovu štetu u ključnom devetom gemu i ponovio poen. Imao je još jednu šansu da uzdrma rivala, ali je izabrao loše rešenje na mreži, što je omogućilo Lopezu da drugu priliku asom iskoristi za 3:6.

#Treći set#
Nadamo se da će treći set preokrenuti stvari u korist Đokovića, krenuo je na sve ili ništa. Svoj gem-servis rešava sigurno, da bi već u sledećem došao do tri vezane brejk šanse. Lopez je najpre sve tri poništio čudesnim servisima, da bi prilikom četvrte napravio duplu servis grešku i bukvalno poklonio brejk Đokoviću za 2:0. Na terenu je slika iz prvog seta Nole se vratio u igru svoje dobre poteze kruniše u vođstvo 4:1 i ima veliku šansu da ovaj set reši u svoju korist. Velika borba se vodila u sedmom gemu, Đoković nije blistao i susreo se sa dve vezane brejk lopte, ali je pod najvećim pritiskom odigrao najbolje. Proradio je bekhend i vezao je četiri poena među kojima je bio i maestralan drop-šot za 5:2, da bi sledeća dva gema pripala svakom igraču koji je bio na servisu i rezultat 6:3 i ponovo prednost Noleta od 2:1 u setovima.

#Četvrti set#
Igra se naredni set, a prva tri gema ovog seta prošla su prilično brzo bez većih uzbuđenja, a dva su završena sa nulom – 1:2. Kod Novakove igre nešto „škripi“ ne može da pronađe igru iz prethodnog seta ponovo se igra gem za gem pa je i rezultat 3:3. Na terenu igrači igraju sigurnu igru svako osvaja gem na svoj servis, čeka se greška protivnika. Razmrdao se malo Đoković kombinacijom bekhend paralele i skraćene forhend dijagonale ali nema šanse za brejk loptu, dolazimo do 5:6 i Đoković servira za ostanak u četvrtom setu i za taj-brejk. Rešava to Novak u svoju korist i taj-brejk će odlučiti pobednika ovog seta a možda i meča.
A taj-brejk je Đoković završio ekspresno nije dozvolio Lopezu da se osvesti, bombardovao ga je lopticama, koristio brejk šanse pogled na semafor 7:2 i konačnih 3:1 za prolaz u polufinale.

Pogledajte najzanimljivije detalje meča:

U polufinalu Novaka čeka Marin Čilić prošlogodišnji pobednik US Opena.

NAPRED NOLE!
SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login