Vranjanci najbolji na polumaratonu u Bijeljini

OSTALI SPORTOVI  
Vranjanci najbolji na polumaratonu u Bijeljini

SJAJNE VESTI IZ BIJELJINE!

U organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba „Akademac“ iz Bijeljine, u nedelju 6. septembra, održan je Prvi polumaraton Etno selo „Stanišić“ 2015.

Organizatori su se potrudili, iako im je ovo prvi maraton koga organizuju, da zadovolje sve kriterijume koje zahtevaju ovakva takmičenja. Organizovane su trke od najmlađih uzrasta, rekreativaca i najvažnija trka u kojoj se takmiče aktivni trkači maratonci.

U okviru ove manifestacije organizovano je i 6 kraćih atletskih trka za kategorije 2., 3. i 4. razred , 5. i 6. razred, kao i 7., 8., i 9. razred dece osnovno-školskog uzrasta.

U polumaratonskoj trci na 21 km u Bijeljini, u konkurenciji oko 200 takmičara, slavio je Kristijan Stošić, član Atletskog kluba Vranje. Trčalo se kružno od Etno sela „Stanišić“ do centra grada Bijeljine i nazad.

Ovako izgleda plasman u  kategoriji polumaratonske trke za  muškarce:

– prvo mesto osvojio je Kristijan Stošić (Srbija) sa vremenom 1:13:04

– drugu poziciju zauzeo je Miloš Milosavljević (Srbija) sa prolaznim vremenom1:14:03

– a trećeplasirani je bio Ivan Miškeljin (Srbija) sa rezultatom 1:14:11.

Održan je i polumaraton za žene, a plasman je sledeći:

– prvo mesto zauzela je Rahima Zukić (BiH) sa vremenom 1:25:02

– drugoplasirana je Mariana Čegar Lukić (Srbija) sa vremenom 1:25:57

– dok se na trećoj poziciji našla Aleksandra Marinkov iz Srbije sa vremenom 1:28:15 .

Organizatori uz pomoć donatora najuspješnijim učesnicima, sa plasmanima od 1. do 3. mesta, podelili prigodne robne i novčane nagrade.

Atletičari rekreativci su trčali svoju „Trku zadovoljstva“ , na stazi u dužini od 6 km.

Kako je ovo prvi maraton, odziv učesnika je bio više nego zadovoljavajući. Učešće je uzelo 200 maratonaca, 60 učesnika Trke zadovoljstva gradjana i oko 100 učesnika osnovnih škola.

Atletičari članovi AK Vranje, Ivan Stanković i Saša Zlatković, učestvovali su u Skoplju 5. septembra (u subotu) na prvom noćnom polumaratonu  u Makedoniji „City Park Night 21“.
Noćni polumaraton se održavao u gradskom parku u Skoplju a organizator je Atletski klub Bezbednost iz Skoplja uz učešće oko 160 trkača.

„Iako se trčalo na temperaturi od 35 stepeni, utisci svih učesnika i posmatrača su dobri jer je ovo prvi put da se u Makedoniji organizuje noćna trka“ – kaže Ivan Stanković.

Sledeće učešće  vranjskih maratonaca biće u Ljuboviji na „UltraSkyMarathon“ dužine 56 kilometara.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login