Srbija pobedila Italiju i pokazala da je sa pravom došla po medalju

KOŠARKA  
Srbija pobedila Italiju i pokazala da je sa pravom došla po medalju

SJAJNE VESTI DONOSE KOŠARKAŠI SRBIJE!

Srbija je pobedila Italiju i sa skorom 5-5 ostala usamljena na vrhu tabele. Rezultat u ovom meču bio je 101:82. Ovom pobedom Srbija je dobila „lakšeg“ protivnika u osmini finala Evropskog prvenstva. Prvoplasirani iz naše grupe ide na četvrtoplasiranog iz A grupe tj ekipu Finske jer je ona izgubila od Poljske rezultom 78:65.

Ranije danas informacija sa Euro Basketa je da sa 13 asistencija uz tri skoka i 17 poena, plejmejker Srbije Miloš Teodosić, našao se u idealnoj petorci četvrtog dana Eurobasketa. Protiv reprezentacije Turske pružio je jednu od svojih najboljih partija na parketu, i zahvaljujući pre svega njegovoj igri savladana je ekipa Turske. Pored Teodosića idealnu petorku četvrtog dana čine: slovenački reprezentativac i član Crvene zvezde Jaka Blažič sa 27 poena, uz pet skokova i dve asistencije, Hrvat Krunoslav Simon sa 18 poena, osam asistencija i sedam skokova, Italijan Danilo Galinari (25 poena, devet skokova) i Pau Gasol (21 poen, sedam skokova).

TOK UTAKMICE:

Na sat vremena uoči početka meča u Berlinu, zbog manjeg požara napravljena je uzbuna, dvorana ispražnjena, a pošto je sve bilo u redu, publika se vratila na tribine.

#Prva četvrtina#
Utakmica je počela prvim napadom preko Teodosića koji nije uspeo da pogodi trojku, ali zato već u sledećem napadu postiže koš i vođstvo 2:0. Kuzmić se razigrao i sa dva zakucavanja, pravi lepu prednost 6:0. Italijani na kraju trećeg minuta prve četvrtine, Galinari je postigao trojku, što su bili prvi poeni za Italiju, nakon čega su pogodili i Barnjani i Đentile, pa je rezultat u 5 minutu 10:7. Italijani posvećuju pažnju na igru Teodosića i Kuzmića a to znalački koriste ostali igrači pa 3 minuta pre kraja prve četvrtine rezultatska prednost raste plus 11 na 22:11. Uzalud se „azuri“  trude da zaustave našeg najboljeg igrača Teodosića koji postiže svoj 14. koš u 8. minuti 25:12. Italijani zahvaljujući našim greškama, prave 0:7 i na kraju prve četvrtine rezultat je 25:19 plus 6, solidno nema šta.

#Druga četvrtina#
Druga četvrtina krenula a mi već puna tri minuta nismo postigli koš. Meli je ubacio trojku odmah na početku za 25:22. Prve poene u drugoj četvrtini za Srbiju postiže Nedović sa linije slobodnih bacanja 27:24. Raduljica prekida „post“, postiže koš, zatim Teodosić. Bjelica je iznudio nesportsku ličnu Galinarija i pogađa oba bacanja, a posle lopte sa strane je Raduljica uspešno završava još jedan napad za 35:27 u 14. minutu. Razigrali su se „orlovi“ Teodosić vodi maestralno ekipu i 3 minute pre kraja poluvremena je 42:31. Malo po malo Srbija pruzima kontrolu nad ovom utakmicom i minut i po pre kraja ove deonice 47:34. Ne daju „azuri“ da se naši momci razigraju, podižu nivo svoje igre pa se na poluvreme odlazi rezultatom 48:40, plus 8 malo veća prednost nego posle prve četvrtine.

#Treća četvrtina#
Drugo poluvreme je počelo, da li ćemo zadržati ili povećati plus 8 u trećoj četvrtini videćemo vrlo brzo. Igra se koš za koš i Đentile i Teodosić održavaju rezultatsku ravnotežu u 23. minutu 55:46. Igraju naši fenomenalno, najbolji među njima Teodosić razigrava svoje igrače, pojačava se šut za 3 poena,i rezultat je 63:48, da li je pitanje pobednika na vidiku? Srbija je u dva navrata imala maksimalnih plus 15, ali su posle 65:50 Aradori i Polonara smanjili na 11 razlike, pa je Đorđević odmah uzeo tajm-aut. Igraju srpski igrači pametno svoju „igru treće četvrtine“ gde lome protivnika, povećavaju prednost Svi protivnici padaju tako i Italijani nemaju izbora nego da to prihvate kraj treće četvrtine, semafor pokazuje 76:59 i plus 17, e to je već nešto.

#Cetvrta četvrtina#
Kreće poslednjih deset minuta ovog meča i odmah koš Ercega, protivnici uzvraćaju trojkom 78:64. Ako neko pita ko je najbolji igrač Srbije zna se Miloš Teodosić koji sigurno vodi svoju ekipu, pogađa sa svih pozicija i pet i po minuta pre kraja utakmice 88:71. Pobednik se nazire, uzlud azuri pokušavaju da pariraju ekipi Srbije, a prednost se povećava tri i po minute pre kraja plus 22 za 95:73. Ulazimo u samu završnicu svesni su azuri da su poraženi, nema više one žestine u njihovoj igri, a dva minuta pre kraja Kalinić zakucava za 97:76. Još nešto malo više od minuta do kraja, da li će Srbija postići stotku, saznaćemo uskoro i 10 sekundi pre kraja pala je i stotka i kraj je 101:82 na kraju plus 19.

Bravo „orlovi“. Idemo ka finalu a tamo zna se.

BRAVI MOMCI!

SJAJNO!!!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login