Srbija pobedila Tursku za siguran prolaz u osminu finala i potencijalno prvo mesto u grupi

KOŠARKA  
Srbija pobedila Tursku za siguran prolaz u osminu finala i potencijalno prvo mesto u grupi

SJAJNE VESTI SA EUROBASKETA DONOSI SRBIJA!

„Ključ je – mir u glavi, vatra u srcu“

I pre početka meča sa Turskom, iako smo osigurali prolazak, naši igrači svesni svojih kvaliteta odlučili su da u meč uđu maksimalno ozbiljno i osiguraju prvo mesto. Pobeda je obezbeđena, četvrta uzastopna 91:72 je konačan rezultat. Imamo maksimalan učinak 4 utakmice 4 pobede, i još je ostala poslednja utakmica sa reprezentacijom Italije, danas od 14:30h, pa se i tu nadamo pobedi – petoj pobedi.

Ovom pobedom Srbija će igrati ili sa Poljskom ili sa Finskom za četvrtfinale, jer može da bude samo prva ili druga u svojoj grupi.

TOK MEČA:

#Prva četvrtina#
Prvi napad na meču imali su košarkaši Turske i Dikson je uspešnim prodorom poentirao za 0:2, pa je odmah usledio pokušaj trojke Teodosića ali promašaj. Na asistenciju, Kalinić postiže prvi koš za Srbiju, a onda dve trojke, prvu pogađa Osman a odmah zatimi Marković pa je rezultat 5:5.
Uporan je Teodosić u gađanju trojki i tek iz nekoliko pokušaja lopta prolazi kroz koš, prva njegova trojka za 10:7 u četvrtom minutu. Orlovi su svuda po terenu razigrali su se apsolutno kompletna petorka i 6. minuta vodimo sa 15:7. Na terenu je samo jedna ekipa koja rešeta protivnički koš uz podršku navijača, i u 8 minutu je plus 12, 22:10. Totalno smo nadigrali protivnika, oni deluju zbunjeno naši to koriste i na kraju prve četvrtine imamo prednost od 16 koševa 30:14.

#Druga četvrtina#
Nastavak kreće „pucački“ odmah po jedna trojka na obe strane, potom Raduljica nalazi pravi ritam i u nekoliko navrata zakucao protiv Turaka, naši igraju odličnu odbranu, a kada je tako, onda se to brzo naplati. Marković je ubacio drugu trojku za plus 21 i 43:22, što je nateralo Atamana na tajm-aut. Sledi period nešto mirnije igre, u drugom delu druge deonice, pa su za Tursku uglavnom iz polaganja poentirali Guler i Dikson, dok je za nas Raduljica fauliran pri zakucavanju. Ekipa Turke pokušava da prekidima uspori igru i pokuša da spreče srpske igrače u realizaciji poena. U 18. minuti je 48:29 za Srbiju. Srpski košarkaši igraju fenomenalno i u napadu i u odbrani sve im polazi za rukom razigrali su se i Raduljica i Kalinić i Teodosić pa kad se sve sabere rezultat prvog poluvremena 53:35 i to je realna stvar dešavanja na parketu.

#Treća četvrtina#
Krećemo u drugu polovinu utakmice, baš kako bi poželeli Teodosić je ubacio trojku za dabl-dabl od po 10 poena i asistencija, a rezultat je 56:37 u 22. minutu,zatim i trojka Kalinića za šut 8/16 iza linije 6,75 metara i fantastičnih 50 odsto. Naši igrači se opuštaju a reprezentativci Turske to koriste prave seriju 0:6 i u 27. minutu je 65:51 plus 14. Na dosadašnjim utakmicama na Eurobasketu Srbija je svoje protivnike „lomila“ u 3 četvrtini, no danas nije baš tako, imamo prednost u 29 minutu isto plus 14 za 69:55. Pad u igri naše reprezentacije nije drastično kažnjen, uspeli smo da zadržimo prednost pred ulazak u 4 četvrtinu 71:59.

#Četvrta četvrtina#
Počela je i poslednja četvrtina, lepa prednost plus 12, kako je uvećati ili zadržati znaćemo posle ovih 10 minuta. Počelo je našim pogodcima, proradio je Bogdanović i Teodosić i u 33. minutu 77:59, a selektor Turske uzima tajm-aut. Šta više reći o partiji kapitena Miloša Teodosića – pet minuta pre kraja trojkom je došao do 15. poena, a upisao je i 13 asistencija. Marković igra fenomenalno u odbrani, najpre se bacio u aut po loptu, a odmah zatim iznudio faul Savaša u napadu, za oduševljenje na tribinama u berlinskoj dvorani. Đorđević povlači pojedine igrače da se odmore, a pruža šansu mlađim koji to znalački koriste posebno Nedović i Milutinov održavaju rezultatsku ravnotežu u 38 minuti na semaforu rezultat 90:71. Do kraja momci su samo osigurali pobedu rezultatom 91:72. BRAVO!

Pogledajte detalje iz meča:

ORLOVI samo napred! SREĆNO!
A, ako vas neko pita gde se igra najbolja i najlepša košarka slobodno recite u SRBIJI!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login