Čišćenje vodotokova i kanala po mesnim zajednicama u Negotinu

UREĐENJE GRADOVA  
Čišćenje vodotokova i kanala po mesnim zajednicama u Negotinu

SJAJNE VESTI IZ NEGOTINA!

Prošle godine obilne kiše i bujice su nanele mnogo štete u samom gradu Negotinu i okolini, a najviše štete su napravile začepljenjenjem i nanosima taloga (mulja) u vodotocima, kanalima i svojim koritima.

Najviše štete su pretrpele mesne zajednice Dupljane, Urovica, Mihajlovac, Slatina, Rajac, Aleksandrovac, Braćevac i Jabukovac. Zato su nadležni u ovom kraju odlučili da se ove godine pripreme na vreme i da spremni dočekaju jesen i nove padavine. Prošlogodišnje bujične poplave ukazale su nadležnima na potrebu čišćenja vodotokova i kanala u samom gradu ali i po mesnim zajednicama.

Da bi se procenio obim posla i predvideli svi neophodni radovi, a sve to u cilju rešavanja problema na vodotocima i kanalima oformljena je komisija koja je obišla kritične lokacije i upoznala se sa situacijom na terenu.

Komisiju su sačinjavali:

– Aleksandra Veličković, pomoćnica predsednika Opštine Negotin,

– Dragan Mijucić, direktor JP za građevinsko zemljište,

– Danijela Sladojević, v.d. direktor VPD Negotin doo,

– Slobodan Vidanović, tehnički direktor JKP „Badnjevo“,

– predstavnici preduzeća „Srbijavode“,

– saveti mesne zajednice i meštani ovih sela.

Po završetku postavljenog zadatka, a na osnovu trenutnog stanja, njihovog mišljenja i predloga rešavanja problema, Srbijavode će napraviti elaborat, na osnovu kojeg će biti izvedeni radovi. Elaborat bi trebao da bude završen za petnaestak dana, a odmah nakon toga će krenutii radovi, koje će takođe izvoditi Srbijavode, JKP „Badnjevo“ i VPD Negotin doo.

Iz budžeta Opštine Negotin, za ove radove će se izdvojiti deset miliona dinara.

Nadamo se da će se na vreme završiti neophodni radovi i da će se spremno dočekati jesen i kiše u očišćenim vodotocima i kanalima, kako u gradu tako i u mesnim zajednicama Negotina.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Čišćenje vodotokova i kanala po mesnim zajednicama u Negotinu"

  1. Pingback: „Septembar – mesec čistoće“ u Zaječaru | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login