Dušan Borković slavio i u Českoj

AUTOMOTO, TRKE  
Dušan Borković slavio i u Českoj

SJAJN VESTI STIZU IZ BRNA!

Naš najbolji automobilista Dušan Borković iz Pančeva, učvrstio se na vodećoj poziciji Evropskog kupa turing automobila.

Trka je vožena na stazi u Češkom gradu Brno, a naš vozač, član NIS Petrol by B3 Racing Team-a, je ostvario jednu pobedu i drugo mesto. Ovako dobar rezultat mu je omogućio da poveća prednost u generalnom plasmanu na fantastičnih 22 boda i učvrstio se na čelu tabele.

Dokraja sezone voze se još dve vikend trke, sledeća je u Belgiji a završna trka vozi se u Pergusu.

Prvu trku Borković je završio na drugom mestu, a pobedio je Homola, dok je trećeplasirani Fulin, najveći konkurent našem vozaču za osvajanje prvog mesta. Na osnovu plasmana u prvoj trci Borković je osvojenim drugim mestom uvećao prednost nad drugoplasiranim u generalnom plasmanu, Fulinom.

Na startu druge trke Borković je bio u prednosti jer je njegov najveći konkurent Fulin bio diskvalifikovan (zbog pucanja prednjeg desnog stakla i nemogućnosti da ga zameni), a imao je i dobru priliku da se revanšira Homoli za prvu trku. Sjajnom vožnjom, to je i učinio, najpre probivši se na drugo mesto iza Kadžaje, koga je do kraja trke prestigao.

Borković je ovog vikenda sakupio 20 bodova (2 u kvalifikacijama, 8 u prvoj trci i 10 u drugoj), pa nakon četiri odvožena vikenda u generalnom plasmanu vodi sa 76 bodova. Na drugo mesto probio se Homola sa 54, dok je Fulin treći sa 51 bodom.

„Presrećan sam posle današnjih trka. Iskreno, nisam očekivao da ću biti ovako dobar. Imao sam veliku bodovnu prednost u odnosu na Fulina, ali je zbog njegovih tehničkih problema u drugpj trci koju nije vozio, došlo do promene u generalnom plasmanu. Sada je na drugu poziciju izbio Homola, a ja sam bodovnu razliku još uvećao. Sa nestrpljenjem očekujem Belgiju i nadam se da ću i tamo osvojiti bar ovoliko bodova, pa da sa lepom razlikom putujem u Pergusu na završnicu.“ – rekao je srpski as posle uspešno završenog trkačkog vikenda u Češkoj.

Već 19. i 20.septembra, u Belgiji, na nekada popularnoj stazi Formule 1 – Zolder, Borković i njegovi konkureti voziće novu bodovnu trku.

Dušanu ćemo da poželimo dobru vožnju, i da prikupi dovoljno poena i zadrži prvo mesto.

BRAVO DUCO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login