„Srbija u ritmu Evrope“ – Deca iz Sjenice

DOGAĐAJI, KULTURA  
„Srbija u ritmu Evrope“ – Deca iz Sjenice

SJAJNE VESTI IZ SJENICE!

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ održava se u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou. Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji.

Ova dečija manifestacija održava se već sedam sezona, i promoviše interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja.

Manifestacija ima za cilj da svu zainteresovanu decu, osnovnih i srednjih škola u gradovima širom Srbije, obuči i edukuje u sekcijama solo pevanja i moderom plesu. Po završetku edukacije oni će biti spremni da predstave svoj grad i svoju državu, kao i zemlju Evrope koja im bude dodeljena od strane organizatora ove dečije manifestacije. Pripremanje i obuku dece obavljaće iskusni treneri plesa i profesori muzike solo pevanja a obuka će biti besplatna.

Za ovu godinu na manifestaciji će učestvovati i deca iz opštine Sjenica, koja se već pripremaju da učestvuju i predstave svoju opštinu, kao i zemlju Evrope koju im organizator manifestacije bude dodelio.

Potpisivanje ugovora o učešću opštine Sjenica u ovoj manifestaciji je upriličeno dnas u 12:00 časova, u kabinetu predsednika opštine Sjenica, a nakon potpisivanja ugovora, izjave za medije dali su predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović, izvršni direktor „Srbija u ritmu Evrope“ Igor Karadarević i direktor kancelarije za konekciju sa ambasadom EU u Beogradu David Makević.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "„Srbija u ritmu Evrope“ – Deca iz Sjenice"

  1. Pingback: Sjenica u 2016. godinu ide putem razvoja | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login