„Srpski ekspres“ stigao u finale, Novak bolji od Čilića

TENIS  
„Srpski ekspres“ stigao u finale, Novak bolji od Čilića

SJAJNE VESTI IZ NJUJORKA!

„Srpski ekspres“ je protutnjao Njujorkom i prosto „oduvao“ prošlogodišnjeg pobednika US Opena, Hrvata Marina Čilića, rezultatom 3:0.

TOK MEČA:
Ko će biti prvi finalista US Opena saznaćemo po završetku polufinalnog meča između Novaka Đokovića i Marina Čilića.
Ovo je njihov 14. međusobni duel, a prethodnih 13 svetski broj jedan je rešio u svoju korist, neke čak i ubedljivo, pa neka tako bude i večeras. Zanimljiva je činjenica da Marin Čilić na teren izlazi kao branilac titule, pošto je prošle godine osvojio US Open pobedom protiv Japanca Nišikorija.

#Prvi set#
Meč je počeo i Novak svojpom prepoznatljivom igrom odmah uzima protivniku brejk kojim dolazi u vođstvo 3:0. Očekivalo se da Čilć svojim ubitačnim servisima da promeni i tok igre i tok rezultata, ali problem je u tome što je sa druge strane mrežice protivnik koji ga je do sada 13 puta pobedio i samim tim mu stvorio kompleks zvani Nole.
Bilo je divno gledati majstorije nezavisno od toga ko otpočinje razmenu udaraca, u četvrtom gemu, do 30:30 sve je delovalo uravnoteženo, a onda je Đoković preciznim udarcem iznenadio protivnika i poentirao što je donelo brejk šansu našem teniseru, na koju Čilić odgovara dvostrukom servis greškom. Sve ide velikom brzinom pa nakon 15 minuta od početka meča rezultat glasi 5:0. Još samo jedan gem i prvi set će biti završen.
A na taj gem se nije dugo čekalo, iako je na servisu bio Čilić, koji nije odustajao od namere da pokaže da je sa pravom osvajač baš ovog grend slema, trudio se u svakom poenu. Uspeo je da spasi prvu brejk-set loptu savršeno „skraćenom“ lopticom, čak i drugu snažnim servisom, no treću nije mogao jer ga je Novak „prošetao“ po osnovnoj liniji i naterao da nekontrolisano pošalje lopticu u aut za konačnih 6:0 i 1:0 u setovima.

#Drugi set#
Ovaj set protiče u Đokovićevoj dominaciji jer je nastavio gde je stao u prvom: osvojio je uvodni gem bez da je izgubio i jedan jedini poen. Deluje do sada da je na terenu samo jedan igrač, kome sve ide od ruke, nestvarno deluje da je na drugoj strani prošlogodišnji pobednik US Opena.
Imao je Hrvat i neke šanse da se konačno „upiše“ na semafor, ali tada bi se uplašio i grešio bi kao početnik. Pravi novu dvostruku servis-grešku i pruža Novaku prvu brejk šansu u drugom setu, ali je Čilić odigrao odlično od servisa, do „skraćivanja“ udarca posle sjajnog duela blizu mreže, čime je konačno došao do prvog osvojenog gema u meču i do izjednačenja na 1:1, koje bi mu trebalo vratiti samopouzdanje.
Ali to je samo „trebalo“ jer Nole je neumoljiv, a možda i malo ljut što je izgubio gem, pravi odmah brejk i vraća stvari na mesto 3:1. Ne može Hrvat, a ni njegov trener Goran Ivanišević da pronađu odgovor na Noletovu igru koji igra kao u transu. Posle tridesetak minuta igre u drugom setu pogled ka semaforu a tamo piše 6:1 i vođstvo u setovima 2:0.

#Treći set#
Počinje možda odlučujući set servisom Čilića, koji je svestan i rezultata i vrednosti svog protivnika. Delovalo je kao da želi da se meč što pre završi. Veliki broj razmena kratio je pogađanjem mreže, čime je samo dodatno olakšavao put Novaku do finala, početak je i rezultirao novim brejkom. Sledeća dva gema su pripala svakom od igrača koji su bili na servisu 2:1. Četvrti gem donosi prvo veće uzbuđenje, uspelo je Hrvatu da se održi u dužim razmenama i namuči Novaka do 40:40, a onda naš igrač pogađa mrežu i donosi protivniku prvu brejk loptu, koju odmah koristi posle nerovatne borbe u kojoj Đoković ipak nije uspeo da stigne lopticu. Publika se ponadala da će gledati malo ravnopravniji duel, ali …
Da li je ovaj brejk protivnika razljutio Novaka, ne znamo, ali znamo da se odmah vratio u meč terajući protivnika na greške jakim udarcim i odmah vraća prednost brejka 3:2. Dalji tok meča je bio jasan i gledaocima na terenu a i onima kraj malih ekrana. Na terenu je samo Novak koji je na 4:2 osvojio brejk bez izgubljenog poena, i to je bio signal za slavlje i ulazak u finale, 6:2 i konačnih 3:0.

BRAVO!

Đokoviću protivnik u finalu je svetski broj 2, Rodžer Federer, i ponovo finale igraju dva prvoplasirana sa ATP liste. Nadajmo se da će ovaj puta Nole biti taj koji će podići pobednički pehar.

Pogledajte najvažnije detalje meča Novaka i Marina:

SREĆNO NOLE!
NAPRED NOLE!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login