Leskovčani dobijaju video nadzor na kritičnim raskrsnicama

UREĐENJE GRADOVA  
Leskovčani dobijaju video nadzor na kritičnim raskrsnicama

SJAJNE OHRABRUJUĆE VESTI IZ LESKOVCA!

Po ugledu na gradove sa većim brojem stanovnika i u Leskovcu su odlučili da postave nadzorne kamere na najvažnijim raskrsnicama u gradu. Postavljanje video nadzora ima za zadatak da registruje sve prekršaje nesavesnih vozača, i da na osnovu tog dokaza budu adekvatno kažnjeni. To se posebno odnosi na vozače koji ne poštuju saobraćajnu signalizaciju, prolazak kroz crveno svetlo, i koji ne poštuju učesnike u saobraćaju – pešake.
 
Takođe veliki problem su i ulice koje se ne održavaju onako kako bi trebalo, usled lošeg vremena, snega i kiša, kao i nekvalitetno urađenog posla prilikom asfaltiranja ulica. Pojedini delovi grada su puni rupa, a nisu obeleženi propisanim znakom upozorenja, što predstavlja veliki problem učesnicima u saobraćaju.
 
Problem se javlja i u zoni kod škola, gde su vozači obavezni da prilagode brzinu vozila, kako ne bi doveli u opasnost decu školskog uzrasta, i tu su video nadzori neophodni. U tom cilju Gradsko veće grada Leskovca je oformilo Savet za bezbednost saobrađaja na putevima, kome će jedan od prioritetnijih zadataka biti instaliranje video nadzora na najfrekventnijim i na svim kritičnim raskrsnicama u gradu.
 

„Savet će predlagati na koji način bi mogli da se urede i obezbede školske zone, gde je neophodno obeležavanje vertikalne i horizontalne signalizacije, postavljanje semafora, kao i da upozori u kojim ulicama se nalaze najveće udarne rupe kako bi bile sanirane“ – objašnjava predsednik novoformiranog Saveta i pomoćnik gradonačelnika Jovan Jovanović.

Predsednik Saveta za bezbednost grada Milun Dinić ističe da je projekat oko video nadzora u početnoj fazi i da zahteva velika finansijska ulaganja. Takođe smatra da bi video nadzor povećao mere bezbednosti jer je sve drugačije kada učesnik u saobraćaju zna da ga kamera prati i tada više pazi.

Ovaj sistem je uspostavljen s ciljem podizanja nivoa bezbjednosti u saobraćaju, kao i opšte bezbjednosti građana, a posebno dece školskog uzrasta, i da svi oni imaju u vidu registrovanje prekršaja i upozoravaju da su kazne za prekršaje rigorozne.

Verujemo da će zajedničkim snagama i ovaj zadatak biti kvalitetno rešen.

NADAMO SE DA ĆE BITI SJAJNO URAĐENO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login