Partizan pobedom protiv Az Alkmara otpočeo grupnu fazu Lige Evrope

FUDBAL  
Partizan pobedom protiv Az Alkmara otpočeo grupnu fazu Lige Evrope

SJAJNE VESTI DONOSI PARTIZAN!

Sjajnom i ofanzivnom igrom Partizan je pobedio AZ Alkamar rezultatom 3:2. Prva utakmica i prva pobeda!
Krenulo je, a da bolje nije moglo. Početak grupne faze Lige Evrope – na startu pobeda i prvi bodovi upisani na konto Partizana. Malo je onih, osim vernih navijača, koji su ovo očekivali, dobru igru i siguran trijumf naše ekipe protiv renomiranog protivnika.

Iako su „Crno-beli“ jedini srpski predstavnik u Evropi i imaju za rivala atraktivnu ekipu iz Holandije, navijači Partizana se nisu odazvali u većem broju, a na stadionu je bilo tek oko 10.000 gledalaca. No ni južna tribina nije ispunjena do kraja. Poruka je jasna: Partizan se voli i kada pobeđuje ali i kada gubi!

Tok utakmice:

#Prvo poluvreme#
Utakmica je krenula u međusobnom ispitivanju snaga strahujući da se ne napravi greška odmah na početku utakmice, što je i uzrokovalo mnogo nesigurnosti i na jednoj i na drugoj strani. Igrao se 11. minut Partizan u napadu, a loptu gostujući igrači šalju u korner. Andrija Živković izvodi korner, šalje loptu u šesnaesterac, najviši je Abubakar Umaru koji postiže vodeći gol za Partizan 1:0. BRAVO!

Igra se ponovo oprezno, ali sa puno ofanzive na strani ekipe Partizana. Napravi se poneka šansa kao u 24. minutu kada je Šaponjić probao makazicama da ugrozi gol gostiju. Pokušavaju Holanđani da umrtve igru u prvih 20 minuta, jer nisu imali priliku da priprete Živku Živkoviću, a crno-beli zadovoljni vođstvom su se povukli u svoj šesnaesterac i kako to obično biva sledi kazna. Igrao se 34. minut iz nikakve šanse, nakon slabe reakcije odbrane crno-belih posle centaršuta Hajea iz slobodnog udarca, Henriksen je glavom poslao loptu u šesnaesterac. Ona je prošla pored mnogo igrača i završila na nozi štopera Van der Lindena kome nije bilo teško da savlada golmana Partizana i izjednačenje 1:1.

Ali to nije sve, za prvo poluvreme u 40. minuti najlepša akcija igrača Partizana koju su izveli Živković i Vuličević, lopta dolazi do Kamerunca Umarua koji rutinski šalje loptu u mrežu, postiže svoj drugi gol i crno-beli ponovo vode 2:1.

Do kraja prvog poluvremena ništa značajnije se nije dogodilo tako da se na poluvreme otišlo pri vođstvu Partizana 2:1.

#Drugo poluvreme#
Kreće drugo poluvreme, crno-beli imaju prednost od 2:1 ali kako sačuvati ili uvećati tu prednost za dugih 45 minuta? Sigurni smo da su napravljeni planovi u svlačionici samo ih treba realizovati. Srećno!

Kao i u prvom poluvremenu igra se odvija na sredini terena tek po neka šansa, kao u 61. minutu kada je na centaršut Brežančića, na loptu natrčao Jansen i prebacio gol Živkovića. Razgoropadili su se gostujući igrači i odmah velika prilika kada je Guvelev glavom gađao sa pet metara, a Živković je više refleksno uspio da odbrani udarac. Nije bilo ni malo prijatno navijačima crno-belih. U 67. minuti izmena u ekipi Partizana, umesto Šaponjića na terenu je Valeri Božinov.
Igrao se 78. minut kada je stiglo olakšanje za našu ekipu, gosti su ostali sa igračem manje jer je njihov igrač  Humperts isključen. Sada će biti lakše sačuvati ovu minimalnu ali i zasluženu prednost, a trener Partizana uvodi u igru Sašu Ilića umesto dvostrukok strelca Abubakara Umara, da osveži napad u poslednjih 15 minuta igre.
I kada smo svi očekivali kraj ove tvrde i strateške utakmice u 89. minuti gosti pokušavaju ofsajd zamkom da preseku napad domaće ekipe, ali Živković izbegava zamku izlazi sam pred golmana Alkmara i rutinski završio akciju, 3:1.

E sada je, nadamo se sve gotovo i biće ovo prvi trijumf Partizana u Ligi Evrope još od 2009. godine kada je u Beogradu pao Šahtjor. Da se utakmica igra i posle 90 minuta dokazao je Henriksen, uputio je snažan i precizan udarac iz daljine, i golman Živković je nemoćan 3:2.

Nakon ovoga gola, gosti su malo pojačali ofanzivu ali nedovoljno za preokret. Ujedno to je i kraj utakmice u kojoj crno-beli slave pobedu i upisuju 3 boda.

Koga izdvojiti od igrača? Abubakar Umaru koji je bio izvanredan i koji se može svrstati u junaka večeri sa svojim pravovremenim reakcijama u kaznenom prostoru i samo to je bilo dovoljno da zavredi epitet igrača utakmice? Ili Andriju Živkovića koji je asistirao za prvi pogodak Oumarua i gol kojim je overio pobedu? Svakako Andrija je daleko veći učinak imao kada je sam preuzimao odgovornost i „mešao“ odbranu AZ-a, potvrđujući da je reč o velikom talentu. No sve u svemu svi su oni zaslužni za ovu pobedu.

Čestitke igračima Partizana na pobedi!

BRAVO! NAPRED CRNO BELI!

SJAJNO



Jedan odgovor na temu "Partizan pobedom protiv Az Alkmara otpočeo grupnu fazu Lige Evrope"

  1. Pingback: Partizan rezultatom 3:1 briljirao protiv Ausburga | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login