U Prokuplju festival ruskog filma namenjen mladima

FILM  
U Prokuplju festival ruskog filma namenjen mladima

SJAJNE VESTI IZ PROKUPLJA!

U organizaciji prokupačke Gimnazije, Doma kulture Prokuplje i Narodnog muzeja Toplice, juče (četvrtak) u sali bioskopa „Toplice“, počeli su Dani ruskog dečjeg filma u Prokuplju. Planirano je da festival traje i danas, a projekcije su predviđene za 11 i 14 sati , a namenjene su pre svega učenicima osnovnih i srednjih škola.

Svi koji su zainteresovani za gledanje filmova, vrata bioskopa „Toplice“ su otvorena a ulaz je besplatan.

Pre početka prvog dana prikazivanja, gledaoci su imali priliku da pogledaju kulturno umetnički program, koji su pripremili učenici Gimnazije, kulturni stvaraoci iz Prokuplja ali i gosti iz Rusije. Želja organizatora je da se predstavi moderna ruska kinematografija, pa  zato i filmovi dolaze sa ruskog Festivala „Bajke detinjstva“, gde su doživeli pozitivne kritike, i publike i filmskih kritičara.

Profesor ruskog jezika Zorica Kovačević, jedan od organizatora Festivala u Prokuplju, kaže da je reč o crtanim, igranim i dokumentarnim filmovima, koji vaspitavaju i razvijaju pozitivne vrednosti kod mladih. Ona još dodaje da su filmovi za najmlađu publiku sinhronizovani na srpski jezik, a da je za one starije urađeno titlovanje

„Naša omladina ima priliku da pogleda filmove koji su potpuno drugačiji od onog čime ih mediji svakodnevno bombarduju. Istovremeno, nadamo se da ćemo ih podstaći da zavole i uče ruski jezik“ – kaže Zorica Kovačević.

A za glavni dio  programa  Festivala prikazaće se  dugometražni igrani film „Vorobej“ koji opisuje život u jednoj ruskoj provinciji.

Festival ruskog filma „Bajke detinjstva“ se po treći put organizuje u Srbiji. Ove godine publika iz Niša, Aleksinca i Prokuplja ima priliku da proprati ovu kulturnu filmsku manifestaciju.

Pogledajte trejler za festival:

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login