Sjajni Dušan Lajović trijumfovao na turniru u Banjaluci

TENIS  
Sjajni Dušan Lajović trijumfovao na turniru u Banjaluci

SJAJNE VESTI IZ BANJA LUKE!

Na terenu Teniskog kluba „Mladost“ u banjalučkom parku „Mladen Stojanović“, odigran je 14. po redu čelendžer Banja Luka, za nagradni fond od 64.000 evra,

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je prvu titulu u karijeri. U finalu čelendžera u Banja Luci, Dušan Lajović je pobedio Rumuna Viktora Haneskua sa 7:6 (7:5) i 7:6 (7:5), nakon jednog sata i 57 minuta igre.

Ovom pobedom teniser iz Srbije osvojio je novih 100 ATP poena i novčanu nagradu od 9.200 evra. Takođe, Lajković će poboljšati svoj plasman na ATP listi, tako da će od ove nedelje opet biti među Top 100 tenisera sveta.

TOK MEČA

#Prvi set#
Finalni meč je odigran u ponedeljak, umesto u nedelju kada je u Banjaluci gotovo čitavog dana padala kiša. Počeo je tako što je Hanesku je već na prvi servis gem Lajovića zapretio stekavši jednu brejk loptu, ali je Lajović uspeo posle velike borbe i prvenstveno zahvaljujući dobrom prvom servisu da se izvuče, a onda i izjednači na 1:1.
Posle prvog bleska Rumuna obojica tenisera su dobro servirala i čuvala servise, pa je prvi set morao biti odlučen u taj-brejku. Prvi mini brejk osvojio je Lajović za 5:4, a onda odličnim servisom stekao dve set lopte. Propustio je Lajović prvu, ali je iskoristio drugu na servis Rumuna fantastičnom dijagonalom u sam ugao terena – 7:6 (7:5) i 1:0 u setovima.

#Drugi set#
Početak drugog seta identičan prvom, Hanesku je imao 0:40 na servis Lajovića ali je ovaj uspe da stigne do izjednačenja. Ipak, rumunski teniser nije propustio priliku da iskoristi četvrtu šansu i već na startu osvoji brejk – 0:1. Zatim svaki igrač ponovo zadržava svoj servis gem, i sve tako do 10. gema kada Dušan stiže do dve brejk lopte 15:40 i potom odličnim riternom vratio brejk za 5:5.
Imao je Lajović veliku podršku banjalučke publike pa je sjajnim servisima i šestim as udarcem ponovo vratio prednost, ali je Rumun uzvratio sigurnom igrom, pa je odluka „pala“ u drugom taj-brejku. Ponovo Hanesku igra odlično i poveo je sa 3:0 prvenstveno zahvaljujući greškama Lajovića, koji je u jednom trenutku bacio reket, ali se nakon toga pribrao i smanjio na 3:2. Ipak Hanesku je zadržao mini brejk prednosti 5:4. Tada je Lajović sa dva majstorska pogotka, najpre na mreži, a onda i paralelom stekao prvu set i meč loptu 5:6. Sjajni Lajović koristi prvu loptu za gem, za set, za meč i za prvu titulu, 7:6 (7:5) i 2:0 u setovima.

Do sada, na svim banjalučkim čelendžerima, a ovo je 14. po redu, „potvrđena“ je istorija da nikad niko u Banjaluci nije odbranio titulu, niti je prvi nosilac ikad osvojio trofej! Lajović, koji je bio postavljen za trećeg nosioca, je uskratio šansu Haneskuu, da postane prvi igrač koji je dva puta osvajao Banjaluku.

Još da napomenemo, prošle godine titulu najboljeg na banjalučkom čelendžeru osvojio je Viktor Troicki, koji je u finalu pobedio Španca Alberta Ramosa Vinolasa rezultatom 7:5, 4:6 i 7:5.

Sve čestitke Dušanu Lajoviću za osvojeni turnir!

Pogledajte poslednji odigrani poen na meču Lajovića i Haneskua:

SAMO NAPRED DUŠANE!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login