Leskovčanin Milan Petrović se sprema za Paraolimpijske igre u Brazilu u kategoriji „tandem biciklizam“

OSTALI SPORTOVI  
Leskovčanin Milan Petrović se sprema za Paraolimpijske igre u Brazilu u kategoriji „tandem biciklizam“

SJAJNE VESTI!

Leskovčanin Milan Petrović će najverovatnije biti jedini predstavnik Srbije u kategoriji „tandem biciklizam“ na Paraolimpijskim igrama u Brazilu 2016. godine.

U našoj zemlji ova kategorija nije previše zastupljena tako da se takmiči svega desetak tandem biciklista, a jedino je Milan potpuno slep. Tandem mu pravi njegov trener i „pilot“ Goran Šmelcerović, i oni su vrlo uspešan tandem. 2012. godine predstavljali su Srbiju na Paraolimpijadi u Londonu. Dosta su uspešni tako da su prošlog vikenda u Beogradu na Evropskom kupu za parabicikliste osvojili 2 srebrne medalje, a sledećeg vikenda već ih očekuje učešće na takmičenju u Pragu gde očekuju značajne poene za učešće na Paraolimpijadi.

Inače, Milan je u 16. godini potpuno oslepeo, ali to mu nije preveliki problem, jer kako on kaže: „vidim ušima i prstima“, a po njegovovom gipkom kretanju po prostranoj roditeljskoj kući u leskovačkom naselju Ančiki, za one koji ga ne poznaju mislili bi da nema problema sa vidom.

„Srećniji sam od drugih potpuno slepih jer ja znam šta je crno, belo, zeleno, plavo i crveno. Znam kako izgleda nebo, zemlja… Kada sam ostao bez vida, nisam klonuo, nisam dozvolio apatiji i depresiji da provire u moju glavu, nego sam se okrenuo školi i sportu“ – priča Milan koji živi sa ocem i majkom.

Da nevolje stižu i kada ne trebaju dokaz je što je ove godine u aprilu, imao tešku operaciju tumora na mozgu, ali on je i borac i mnogo veliki sportista koji se izdigao iz svega pa se veoma brzo vratio u formu i ponovo počeo da se takmiči jer je biciklizam njegova velika ljubav i njemu je posvetio svoj život.

„Sport je moj život, ali ne i jedino pribežište. Imam veliki krug prijatelja koje pomalo nerviram jer nisu u stanju da me pobede ni na jednoj rekreativnoj trci. Moj život je ispunjen, pa kada čujem da se mladi žale na dosadu, dođe mi da vrištim“ – kaže Milan.

Veliki je to sportista i svoju ljubav prema biciklizmu pokazuje tako što je sa svojim svojim prijateljem Goranom Šmelcerovićem uspeo da formira i Biciklistički klub „Dubočica“ u Leskovcu. Dugo su tragali za prostorijama koje im je obezbedila lokalna samouprava, ali oni ih nisu prihvatili jer su, kako tvrde, neuslovne za korišćenje.

Zaista, ovom uzornom sportisti i reprezentativcu treba pružiti mnogo bolje uslove za rad, jer rezultati koje ostvaruje to zaslužuju. Verujemo da će to neko znati ceniti.

Pogledajte video koji je napravila televizija Leskovac:

SAMO NAPRED MILANE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login