Nastavnice iz Karavukova predstavljaju svoj rad na konferenciji u Grčkoj

INFORMATIKA, ISTRAŽIVANJA  
Nastavnice iz Karavukova predstavljaju svoj rad na konferenciji u Grčkoj

SJAJNE VESTI DONOSE NASTAVNICE IZ KARAVUKOVA!

Da uspešan i profesionalni rad donosi dobre rezultate, najbolji je dokaz rad prosvetnih radnika u OŠ „Bora Stanković“ iz Karavukova. Grupa prosvetnih radnika ove škole: Ivana Antić, Ivana Vajagić, Tatjana Kovačev, Danijela Stamenković i Milica Tasić pozvane su da predstave svoj rad o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u nastavi na konferenciji „6. International scientific and applicative conference“ pod nazivom „The power of knowledge“ koja će se održati od 2. do 4. oktobra u mestu Agia Triada u Grčkoj. Takođe, nastavnice će biti počastvovane i odlukom da njihov rad bude objavljen i u časopisu „Knowledge International Journal“, što je veliko priznanje za njihov trud.

Karavukovo ili na mađarskom Bacsordas je naselje koje pripada opštini Odžaci u Zapadnobačkom regionu u Vojvodini.

U školskoj  2014-2015. godini organizovan je seminar „Razvionica“ čiji je zadatak bio da učesnike upoznaju sa pozitivnim stranama korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi. To se podrazumevalo da se ostvari što bolji kontakt u saradnji nastavnika sa učenicima, ali i sa roditeljima koji su bili zainteresovani za napredak svog deteta.

Seminar su završile više nego uspešno, pa su odmah ga počele primenjivati u svojo školi, a u cilju poboljšanja nastavnog procesa. Sledeći korak je bio da na osnovu stečenog iskustva, pozitivne utiske o upotrebi IKT u nastavi prenesu široj javnosti, koje je na opšte zadovoljstvo veoma dobro primljeno. Ni u periodu letnjeg raspusta školske 2014/2015. godine nisu mirovale pa su se odazvale na poziv koji je objavljen za prisustvo ili aktivno učešće na međunarodnoj naučnoj konferenciji u Grčkoj. Uzeli su učešće u radu naučne konferencije, i rezultat toga je poziv na konferenciju.

Svesne su toga da se ovakvi pozivi ne dobijaju često i da prosvetni radnici iz naših sredina nemaju uvek priliku da svoje profesionalno iskustvo podele sa kolegama na internacionalnoj konferenciji, pa obećavaju da ne žele da budu samo posmatrači seminara, već će uzeti aktivno učešće u radu konferencije jer su motivisane da rade i na sopstvenom usavršavanju.

Znaju one da dolaze iz male sredine ali žele da dokažu da OŠ „Bora Stanković“ iz  Karavukova ima stručni kadar koji će ponosno i u najboljem svetlu predstaviti opštinu Odžaci i svoju državu i time osvetlati obraz svoje struke.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login