Sjajna Ana Dabović izabrana u ruki tim sezone u WNBA

KOŠARKA  
Sjajna Ana Dabović izabrana u ruki tim sezone u WNBA

SJAJNE VESTI DONOSI ANA DABOVIĆ!

Prva sezona u najjačoj ženskoj ligi u košarci, WNBA ligi, za našu košarkašicu Anu Dabović počela je na najbolji mogući način. Naime Ana je uvrštena u najbolji tim rukija u WNBA ligi.

Ovo veliko priznanje Ana je zaslužila pružajući izvanredne partije u dresu Los Anđeles Sparksa, kojima se pridružila posle osvajanja titule na Evropskom prvenstvu u Rumuniji i Mađarskoj sa reprezentacijom Srbije i tako otpočela svoju debitantsku sezonu u najjačoj ligi.

Nametnula se Ana svojom igrom u prvom timu i jedna je od najzaslužnijih za plasman Sparksa u plej-of, a na osam od devet ključnih utakmica ove sezone imala je dvocifreni učinak. Impozantani su statistički podaci koje je ostvarila igrajući za svoj novi tim, nastupila je na 24 utakmice, 8 puta je počinjala u startnoj postavi, prosečno vreme provedeno na parketu je 22 minuta po utakmici, i za taj period postizala je prosečno 8,8 poena, uz 1,7 skokova i 1,9 asistencija.
Sve je to doprinijelo da njena ekipa obezbedi plasman u plej-of, ali Sparksi su takmičenje u ovoj sezoni WNBA lige završili u polufinalu „Zapada“, porazom od Minesota Linksa sa 2-1 u seriji, a Anin učinak u plej-ofu je 11,7 ubačenih poena po utakmici uz četiri asistencije, igrala je uvek više od 30 minuta.

Kada se na sve to doda da Ana ima drugi najbolji učinak od svih devojaka koje su debitovale u WNBA ligi MVP, a trenutno je treća među rukijima po pitanju procenta šuta za tri poena sa 33,3 odsto i četvrta po procentu ubačenih slobodnih bacanja 80,8 odsto, pa je to razlog da se Ana nađe u najboljem timu rukija.

U izboru za najbolji tim dvanaest WNBA trenera glasalo je za najbolje košarkašice debitantkinje. Džuel Lojd iz Sijetla je najbolji debitant sezone i dobila je najviše bodova (10), pratile su je Kija Stouks sa devet i Britani Bojd sa osam (Njujork Liberti), Ramu Tokašiki (Sijetl Storm) je dobila je šest bodova, dok su peto mesto podelile Ana i Natali Ačonva (Indijana Fiver) sa po pet bodova. Ovo Ani jeste debitantska sezona i potpuno ju je opravdala, a mi joj od srca želimo da se dalje dokazuje u još boljim igrama i da si obezbedi mesto u najboljem timu ove najjače ženske košarkaške lige u svetu.

BRAVO ANA, SAMO NAPRED.
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login