Zdravko Čolić održao koncert na niškoj Tvrđavi

MUZIKA  
Zdravko Čolić održao koncert na niškoj Tvrđavi

SJAJNE VESTI IZ NIŠA!

Jedan od najpopularnijih pevača na Balkanu i jedna od najvećih jugoslovenskih muzičkih zvezda, Zdravko Čolić održao je na niškoj Tvrđavi koncert koji će se dugo pamtiti.

Zbog lošeg vremena Čola je svoj nastupio pomerio za jedan dan, ali to nije uticalo da na koncert dođu njegovi brojni obožavatelji iz čitave jugoistočne Srbije, kao i Makedonije i Bugarske. Da je Zdravko Čolić pevač, koji traje decenijama i koji će još dugo pevati svojoj vernoj publici, dokaz je i koncert u Nišu gde se okupilo preko 10.000 posetilaca, kao i pre četiri godine kada je Čolić poslednji put pevao u gradu na Nišavi.

Epitet šmekera koji mu je publika dodelila, Čola je preksinoć opravdao nastupom koji je trajao tri i po sata, a armija obožavalaca, u kojoj su žene svih generacija primetno dominirale, publika je uporedo sa njim pevala svaku njegovu pesmu i sve vreme igrala. Ocene su da je Zdravko Čolić ponovo priredio pravi muzičko-scenski spektakl. Tome je značajno doprineo i ansambl sa desetak muzičara koji je pratio popularnog pevača, i nezaobilazna baletska grupa.

Početak koncerta pripao je velikom hitu „Ti si mi u krvi“, nižu se potom hitovi „Stanica podlugovi“, „Mađarica“, „E, draga, draga“, „Pusti, pusti modu“, „Ruška“, ‘Okano“, „Jedna zima s Kristinom“ … Pesme „Sinoć nisi bila tu“, „Produži dalje“, „Čija je ono zvijezda“ su obeležile njegovu bogatu muzičku karijeru, jer to je muzika koja na sebi svojstven način spaja bosanski sevdah sa šansonama i pop muzikom.

Kako sve hitove sažeti u nekoliko sati koncerta, bilo je prosto nemoguće jer toliko je pesama i hitova na čijim su melodijama odrastale generacije bivše Jugoslavije. A kada se pogleda u publiku gde peva i staro i mlado gde su se okupile sve generacije, to je samo dokaz da će Čola još dugo da „traje“.
Usledila je pauza nakon više od sat i po vremena od početka nastupa, a u polučasovnoj pauzi publiku je zabavljao poznati bubnjar i perkusionista Dragoljub Đuričić. Njegov nastup je zabavio publiku i učinio da se napravi predah i iz energičnog ritma pređe u nešto mirniji tok.

Posle pauze Čola je nastavio u sporijem ritmu pa su se na repertoaru našla i novija pesma „Noć mi te duguje“. Usledila je „Stanica Podlugovi“ koju je publika prihvatila sa neskrivenim oduševljenjempa pesme „Ej draga, draga“ i „Zar se nismo shvatili“, uz koje su  Nišlije i svi ostali zaplesali.

Ovo je bio koncert za pamćenje koji je završen tek nakon dve pauze. Čola je pokazao da je još u odličnoj formi, a pre svega veliki propfesionalac, i baš kad su tvrđavske zidine počele da se prazne počela je da pada kiša, koja na svu sreću nije pokvarila spektakl.

Nišlije su pošle kući zadovoljne, i nadaju se da neće opet čekati četiri godine na nastup muzičke legende sa prostora bivše Jugoslavije.

SJAJNO!

FOTO: Vanja Keser



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login