Velimir Stjepanović osvojio srebro na Svetskom kupu u Hong Kongu

OSTALI SPORTOVI  
Velimir Stjepanović osvojio srebro na Svetskom kupu u Hong Kongu

SJAJNE VESTI IZ HONGKONGA!

Najbolji srpski plivač u disciplini 200 metara slobodnim stilom Velimir Stjepanović, niže uspehe i priprema se za OI u Rio de Žaneiru. Na Svetskom kupu u Hong Kongu u svojoj disciplini 200 metara slobodnim stilom sa vremenom 1:48:90 osvojio je srebrnu medalju i još jednom dokazao da se nalazi u vrhu plivačke plejade.

Pobednik ove trke je Den Smit iz Australije koji je ovu deonicu preplivao devet stotinki boljim rezultatom od  našeg takmičara, a trećeplasirani je još jedan Australijanac Džejkob Hensford, koji je za 17 stotinki imao lošiji rezultat od Stjepanovića.

Žestok je program do kraja godine koji Stjepanović mora da odradi, očekuju ga trke još u tri svetska kupa Singapur, Doha i Dubai, a sve je to podredio da se što bolje pripremi za naredno leto i učešće na Olimpijskim igrama.

„Znam koje vreme mi je potrebno da osvojim zlato u Riju. Loši rezultati na Svetskom šampionatu su mi samo dodatni motiv da uspeh dostignem napornim radom. Jednom prilikom sam imao 24 sata na raspolaganju samo za plivanje kad god poželim. U nekoliko navrata uspeo sam ukupno da plivam čak 12 sati i za to vreme sam prešao 48 kilometara, Ne smem da preterujem zbog povreda, da mi rame ne bi bilo preopterećeno“ – objašnjava Stjepanović.

Ovaj momak je dva puta bio evropski prvak u svojoj disciplini i želja mu je da se na Olimpijadi nađe na najvišem postolju, vredno trenira i spreman je na najteže izazove. A kada se „dočepa“ slobodnog vremena Stjepanović hita svojoj verenici Džesiki da sa njom podeli minute radosti i ljubavi, ali ne zaboravlja ni na sport.

„Zavoleo sam stoni tenis još kao mali, često sam ga igrao kod rodbine u Bijeljini. Žao mi je što u Dubaiju nigde ne mogu da ga igram, mislim da ne postoji nijedan sto. Zato sam se tamo okrenuo kuglanju, nisam toliko dobar kao u stonom tenisu, ali ga baš volim. Ipak, plivanje je moja najveća ljubav“ – objašnjava on.

Pre odlaska u Dubai bodrio je i košarkaše, a pratio je i sve utakmice „orlića“ kada su osvojili SP na Novom Zelandu.

Stjepanoviću, mi smo uz tebe, a Olimpijada je tvoja!

SREĆNO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login