Nagrada „Brand Leader Award 2015“ dodeljena opštini Novi Bečej za najbolju tradicionalnu manifestaciju „Gospojina“

TURIZAM  
Nagrada „Brand Leader Award 2015“ dodeljena opštini Novi Bečej za najbolju tradicionalnu manifestaciju „Gospojina“

SJAJNE VESTI!

Nagrada „Brand Leader Award 2015“ ili turistički oskar, kako ga u poslovnom svetu turizmologa zovu dodeljena je opštini Novi Bečej, za najbolju tradicionalnu manifestaciju „Gospojina“.

Nagrada „Brand Leader Award“ je prestižna nagrada koja se dodeljuje samo liderima iz svojih oblasti delovanja. Dodeljuje se na osnovu niza standardizovanih kriterijuma koji podrazumevaju inovativnost, visok stepen tržišne prepoznatljivosti i pozicioniranja autentičnog proizvoda, a u cilju afirmacije najistaknutijih pojedinaca, kompanija, institucija i medija koji kontinuiranim pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama postavljaju više standarde i unapređuju tržište, te daju izvanredan doprinos u popularizaciji potencijala i kreiranja konkuretnog imidža turističke industrije regiona.

„Mislim da je Gospojini falila upravo jedna ovakva nagrada. Dobili smo nagradu za najbolju tradicionalnu manifestaciju jugoistočne Evrope. Kada znamo da su danas ovde bili u konkorenciji za nagradu i gosti iz Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Turske, Bugarske, tek onda se vidi koliko se o Gospojini čulo i koliko se priča. Naravno da mi je drago, a hteo bih da čestitam svim svojim saradnicima što su godinama u nazad ulagali veliku energiju da se o Novom Bečeju piše i čuje“ – izjavio je Saša Šućurović predsednik opštine Novi Bečej.

Dodeljena je i nagrada za ličnost godine u turizmu Jugoistočne Evrope, i pripala je predsedniku „Montenegrostars Hotel Grupe“ iz Crne Gore, Žarku Raduloviću, koji je primajući nagradu rekao da je to nagrada svim turističkim radnicima Crne Gore. Naglasio je da Crna Gora mnogo ulaže u turizam i da je turistička ponuda te zemlje iz godine u godinu sve bolja.

Lider planinskog turizma u Jugoistočnoj Evropi je MK Mauntin Rezort, jer je između ostalog, značajno unapredio ponudu vodeće srpske turističke destinacije, Kopaonika.

Nagrada „Brand Leader Award 2015“, za najbolju turističku agencija Jugoistočne Evrope u oblasti prodaje avio karata pripala je kompaniji Fly Fly Travel osnovanoj  2009. godine, koja se bavi rezervacijom i prodajom avio karata i turističkih aranžmana.

Mnoga dileme nije bilo kada je u pitanju izbor za najbolju turističku kompaniju u regionu Jugoistočne Evrope. Ta titula pripala je kompaniji Sava turizam, dok je za lidera medicinskog turizma izabrano Zdravilišče Rogaška iz Slovenije.

Među dobitnicima je i Krapinsko-zagorska županija, kojoj je dodijeljena nagrada „lider kontinentalnog turizma u regiji“. Uz nagradu Krapinsko-zagorske županije, u Hrvatsku su još otišle dve nagrade – jedna aerodromu Zadar te druga Hrvatskom farmeru Eko Etno Grupi.

Grad koji je najviše doprineo jačanju ugleda i konkurentnosti kontinentalnog turizma Jugoistočne Evrope je Banja Luka.

Za postavljanje novih standarda i unapređenje kongresnog turizma u Jugoistočnoj Evropi nagrađeni su Hoteli Bernandin Portorož, a lider turištičko rezidencijalne ponude u regionu Jugoistočne Evrope je Dukli Gardens (Dukley Gardens).

Priznanja su dobile i Aurora resort & spa iz Makedonije, Turistička organizacija Zlatibora i Univerzitet Singidunum.

Nagrade su dodeljene na kraju 5. Biznis konferencija SEET 2015 „Kako povećati konkurentnost i prihode turističkog tržišta Jugoistočne Evrope“.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login