Odbojkašice Srbije osvojile bronzu na Evropskom prvenstvu 2015 u Belgiji i Holandiji

ODBOJKA  
Odbojkašice Srbije osvojile bronzu na Evropskom prvenstvu 2015 u Belgiji i Holandiji

SJAJNE VESTI DONOSE ODBOJKAŠICE SRBIJE!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji. U meču za treće mesto ubedljivo je savladana selekcija Turske sa 3:0, po setovima 25:19, 25:17 i25:18.

TOK MEČA

Da li su naše igračice zaboravile jučešnji poraz od reprezentacije Rusije, da li su sposobne da savladaju neugodnu ekipu Turske, da li ćemo osvojiti medalju i biti na pobedničkom postolju,  da li… To ćemo uskoro saznati jer su devojke spremne za meč i nalaze se na terenu.

#Prvi set#
Krenulo je kako smo poželeli, od samog starta naše odbojkašice su ušle u meč odlučno stalno su u vođstvu. Kontrolisale su igru i rezultat i na drugi tehnički tajm-aut otišle su sa prednošću od 16:13. Protivnice su se trgle, vratile se u igru i uspele da izjednače na 16:16, ali posle 17:17, naše odbojkašice su vezale dve odlične akcije i povele sa 19:17. Ta prednost se u finišu prvog seta povećala i na kraju, Stefana Veljković je poentirala za 25:19 i vođstvo u setovima od 1:0.

#Drugi set#
Lakše se diše, počeli smo dobro, osvojili smo prvi set trebaju nam još dva, idemo. Početak drugog seta najavio je da smo zaista nadmoćni i uspeli smo da steknemo prednost +5 za 6:1. Povećavamo prednost na +7 za 10:3. Što grešake, što opuštanje u igri naše devojake dovodi do toga da se prednost smanji na 10:7. Na drugi tehnički tajm-aut naše devojke su otišle sa četiri poena prednosti (16:12) i poen po poen završavamo set sa ubedljivom razlikom +8 konačnih 25:17 i vođstvo u setovima 2:0.

#Treći set#
Početak trećeg seta a pitanja mnogo. Da li ćemo zadržati ovaj tempo u igri, ne bi valjalo da se sada opustimo i dozvolimo protivnicama da dođu do seta, i odvedu meč u neizvesnost. Poveli smo sa 3:1 ali protivnice su uporne i stižu do 3:3. Usledio je period igre poen za poen 5:5 a onda smo se trgli i na prvi tehnički tajm-aut idemo sa prednošću 8:5. Vodimo na početku trećeg seta i nadamo se da će tako i ostati. Povećavamo vođstvo na 10:6 a interesantno je da oba trenera traže čelendž proveru kad god im se ukaže prilika i sumnjiva situacija. Naše devojke igraju odlično, blok je jača strana pa povećavamo na 13:9. Usledio je period dobre igre protivnica i naših grešaka pa rezultat dolazi u neizvesnost 14:12. Ipak na drugi tehnički tajm-aut odlazimo sa +2 16:14. Po povratku na teren reprezentativke Srbije su se fokusirale na pobedu, a ekipa Turske shvativši da je otpor uzaludan ne pružaju veći otpor i dolazimo do velikih 21:15. I kako to obično biva meč se lagano ali sigurno privodi kraju 23:16, i na 24:17 imamo meč loptu, loptu za bronzanu medalju. Prvu nismo iskoristili a greškom serviserke Turske pobeđujemo sa 25:18 i 3:0 u setovima.

Slavlje može da počne, osvojena je bronzana medalja, čestitamo našim devojkama.

Na ovom turniru moramo da iskomentarišemo igru naših reprezentativki. One su zaista igrale jako dobro na ovom prvenstvu, vrlo malo padova i dosta sigurnosti i to je veliki uspeh. To dokazuju i svim pobedama pre polufinala koje su ostvarile na prevenstvu. Ekipa Rusije je ipak bila jača ekipa i ostvarila je pobedu protiv naše selekcije i zaluženo prošla u finale. Nama ostaje žal što nismo bili na drugoj strani žreba pa da se sa Ruskinjama borimo za zlato. U svakom slućaju cure su igrale odlično, ekipa se vratila u sam vrh ženske odbojke i mi našim devojkama još jednom čestitamo i želimo sjajnu igru na narednom turniru. Naravno sjajnu igru žeilmo im posebno u Riu gde nas očekuju samo najjače selekcije iz celog sveta. Ipak je to olimpijada!

NAPRED DEVOJKE, NAJBOLJE STE!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login