Premijera filma „Pored mene“ održana u kragujevačkom „Cineplexx“-u

FILM  
Premijera filma „Pored mene“ održana u kragujevačkom „Cineplexx“-u

SJAJNE VESTI IZ KRAGUJEVCA

Domaći film Stevana Filipovića i produkcijske kuće Hypnopolis „Pored mene“ doživljava svoj veliki uspeh i oduševljenje publike, te ovo ostvarenje ubira samo pozitivne kritike. Premijera ovog filma održana je krajem septembra u bioskopu „Cineplexx“ u Kragujevacu. Publiku su pozdravili reditelj Stevan Filipović i glavni akteri filma Nikola Glišić, Milica Majkić i Jelena Puzić. Publika se sa dugim i gromoglasnim aplauzom odužila glumcima i reditelju i tako pokazali svoje oduševljnje filmom. Naravno, posle projekcije usledilo je fotografisanje i uzimanje autograma.

Radnja filma „Pored mene“ smeštena je u učionicu gimnazije, gde njeni učenici pokušavaju naći rešenje koje im je zadala njihova profesorka istorije. Profesorka je doživela napad grupe huligana koji su snimak objavili na internetu i otkriva da je to uradio neko od njenih učenika. Pošto niko ne želi da prizna da je on to učinio, ona preuzima radikalne mere, i umesto na eksurziju učenici završavaju u zaključanoj učionici bez mobilinih telefona i komunikacije sa spoljašnjim svetom.

Saterani u škripac, a u želji da zajedno reše problem, pošto ne mogu da napuste školsku zgradu, učenici počinju međusobno da komuniciraju. Samo za jednu noć, o sebi i svojim drugovima iz razreda, saznaće više nego svih prethodnih godina i više nego što su ikada očekivali. Te noći, duboko čuvane tajne isplivaće na površinu, rodiće se nove ljubavi i mnogi će te noći shvatiti da su živeli pored osoba o kojima nisu znali ništa, i po prvi puta će biti u situaciji da vide osobe pored sebe nekim drugim očima. Samo jedna noć je bila dovoljna da shvate šta je život i pronađu odgovor na temu sastava koji im je razredna zadala „Ljubav“.

„Pored mene“, u produkciji kuće „Hypnopolis“, predstavlja novu generaciju glumaca, koje predvode već osvedočeni umetnici Mirjana Karanović, Hristina Popović i Dragan Mićanović.

U filmu igraju: Slaven Došlo, Nikola Glišić, Milica Majkić, Matea Milosavljević, Katarina Pešić, Rastko Vujisić, Marko Panajotović, Milivoje Miša Stanimirović, Darko Ivić, Jovan Zdravković, Nikola Dragutinović, Uroš Novović, Alek Surtov, Jelena Puzić, Andrej Pipović, Gorica Regodić, Vibor Kreković, Jelena Kesić, Milica Petrović i Anđelko Beroš.

Premijerno prikazivanje ovog filma bilo je na festivalu u Puli i tamo su ga gledaoci primili sa velikim oduševljenjem. Da je film izuzetno dobar i da je pobrao dobre kritike govori činjenica da je zadovoljio članove žirija pa im je pripala nagrada Zlatna arena na festivalu u Puli.
Zatim je prikazan na 21. Sarajevo Film Festivalu i izazvao je veliku pažnju pristunih medija i publike. Dobitnik je Nagrade mlade publike, a koliko je kvalitetan najbolje govori činjenica da je ocenjen sa ocenom 4,4.
Ovaj film dobio je i visoke ocene na premijernom prikazivanju pred beogradskom publikom u Sava centru 23. septembra.

Pogledajte trejler:

SJAJNO



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login