Coding Serbia Conference u Novom Sadu

DOGAĐAJI, INFORMATIKA, IT TEHNOLOGIJE  
Coding Serbia Conference u Novom Sadu

SJAJNE VESTI ZA PROGRAMERE!

Ove godine Coding Serbia konferencija se održava u Novom Sadu. Ovo je treća po redu internacionalna programerska konferencija i održaće se 8. i 9. oktobra 2015. godine.

Coding Serbia Conference će ugostti 33 predavača a jedni od njih su : Mike Pearce, Alvaro Videla, Gojko Adžić, Rastko Vukašinović, Holly Cummins, Dragana Đermanović, Alex Petrov i drugi, a sve će se održavati u 3 paralelna predavanja uz 2 celodnevne radionice i jednu poludnevnu.
Neke od tema koje će biti pokrivene su Java, big data, agile software development, arhitektura softvera, cloud computing, skript jezici, NoSQL, razvoj mobilnih aplikacija, testiranje i alati.

Celodnevne radionice održaće se na temu uvoda u Scalu kao prva i druga koja za cilj ima da učesnicima približi Akka, Kassandra i Spark. Novitet u odnosu na prethodne godine je i jača Agile scena na čelu sa Gojkom Adžićem i praktičnim delom u vidu četvoročasovne radionice.
Predhodne dve godine na CS konferenciji bilo je ukupno 45 predavača iz inostranstva i više od 650 učesnika, mnogobrojni sadržaji, druženje u gaming corneru i tradicionalna CS coders party, koja će se i ove godine održati prve večeri uz slobodan ulaz i besplatno piće za učesnike konferencije.

Prvi put učesnicima konferencije se ukazuje prilika da se upoznaju sa domaćom startap ekipom i to prvenstveno onom usmerenom na kreiranju alata i proizvoda za programere. Sa nekoliko startapa i njihovih osnivača na konferenciji će biti i predstavnici StartIT-a, pokretača domaće startap i tech zajednice, a učesnici konferencije moći će da dobiju informacije vezane za pokretanje startapa, dobijanje sredstava i ostale detalje koji muče ljude sa idejom. Open Space – popularna konferencijska forma će pružiti priliku za otvorenu diskusiju i temeljnu grupnu raspravu. Učesnici sami biraju teme koje ih zanimaju i aktivno učestvuju u razgovoru sa kolegama i predavačima. Pojedinci iz publike će predložiti jednu ili više tema na kojima se gradi diskusija vođena stručnim facilitatorom.

Ulaznice za konferenciju se naplaćuju i iznose 90€ za jedan i 150€ za dva dana i mogu se nabaviti preko sajta konferencije ili direktno na Gigstix sajtu. Kao i prethodnih godina, pravna lica mogu platiti ulaznice fakturom, a popusti su obezbeđeni za grupne kupovine, članove IT zajednica i studente.

Sponzor konferencije je Codecentric, VegaIT, MERA, Scrum Alliance, Eipix, PrPepper, DaFed i Startit, a detaljni program, predavače i sve ostale informacije možete videti na sajtu konferencije, kao i na tweeter nalogu.

Za  sve one koji ne znaju, a koji žele da prisustvuju i da saznaju sta je zapravo Coding Serbia sledi objašnjenje da je Coding Serbia zapravo prva prava konferencija iz oblasti programiranja na našim prostorima. Sa rečju prava, misli se na to da konferencija nije zatrpana promotivnim sponzorskim sadržajima nego su to predavanja i radionice isključivo birane po ukusu i potrebama softveraša. Sadržaj se svake godine veoma pažljivo bira i publika ima priliku da nauči mnogo.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login