Srpski ekspres u četvrtfinalu turnira u Pekingu

TENIS  
Srpski ekspres u četvrtfinalu turnira u Pekingu

SJAJNE VESTI DONOSI NOVAK ĐOKOVIĆ

Prvi reket sveta Novak Đoković bez većih problema savladao je domaćeg tenisera Ži Žanga sa 2:0 po setovima 6:2 i 6:1. Novak se tako plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu.

Da li je Peking toliko srećan Noletu saznaćemo uskoro, jer odigrati do sada 26 mečeva i sve ih dobiti, a većinu njih ubedljivo, dokaz je da mu igra u Pekingu pogoduje. Današnji „cunami“ trajao je samo 54 minuta, sa terena je „oduvan“ Žang, koji je u toku meča uspeo da osvoji samo tri gema. A kada Nole igra u Kini, publika je uz njega, pa čak i kad se sastane sa domaćim teniserom, jer on je miljenik ove publike, a tako je bilo i u duelu sa Žangom.

Đoković svojom superiornom igrom poručuje protivnicima da je odlučio da uzme i 6 titulu na turniru u Pekingu i on je taj koji će podići pobednički pehar.

Protivnik u četvrtfinalu će mu biti pobednik duela u kom se sastaju Amerikanac Džon Izner i Džon Milman iz Australije.

TOK MEČA

#Prvi set#
Na početku meča Nole je krenuo silovito, prvi gem osvaja sa nulom i odmah oduzima protivniku servis. Nakon toga pravi brejk koji odmah potvrđuje i već je 3:0. Kinez je uspeo da dobije gem na svoj servis, a potom je Novak sačuvao servis za 4:1, da bi Žang opet osvojio gem i smanjio na 4:2. Rutinskom igrom Nole je osvojio i dva preostala gema i posle 27 minuta igre rešio početni set u svoju korist 1:0 set 6:2.

#Drugi set#
Drugi set je kopija prvog seta, najbolji teniser sveta nije imao problema posle osvojenog svog servisa, uspeo je da realizuje prvu brejk loptu i povede sa 2:0. U naredna dva gema oba tenisera su osvajali svoje servise pa je rezultat 3:1. Novak dodaje gas želeći da što pre okonča meč, jer ga čeka meč u dublu, osvoja zaredom tri gema i posle tačno 54 minuta igre meč je završen rezultatom 2:0 po setovima 6:2 i 6:1.

Vest koju smo dobili je da su Novak i njegovo brat, odmah nakon ovog meča, odigrali dublu ali nisu uspeli proći u sledeće kolo jer ih je eliminisao par Pospisil-Sock rezultatom 2:0 po setovima 6:4, 6:1.

NAPRED NOLE!
Srećno u osvajanju 6 titule.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login