Ana Ivanović pobedom nad Svetlanom Kuznjecovom u četvrtfinalu Pekinga

TENIS  
Ana Ivanović pobedom nad Svetlanom Kuznjecovom u četvrtfinalu Pekinga

Pa to je ona „prava“ Ana Ivanović, veliki borac koji se ne predaje do kraja. Vodila je veliku borbu sa Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom i nakon dva sata i 20 minuta poslala je kući, rezultatom 2:1 po setovima 7:5, 4:6 i 6:2.

Sledeća protivnica joj je još jedna Ruskinja, Anastasija Pavljučenkova, koja je eliminisala trećeg nosioca, Italijanku Flaviju Penetu rezultatom 3:6, 6:4 i 6:3.
Interesantan događaj desio se tokom trećeg seta. Naša teniserka je morala da zatraži medicinsku pomoć, i to van terena, ali se ubrzo vratila, pobedila Ruskinju i plasirala u četvrtfinale turnira u Pekingu.

#Prvi set#
Početak meča nije bio uspešan, jer Kuznjecova odmah pravi brejk ali ga odmah uspeva vratiti na 1:1, a potom i da povede sa 2:1. Ruskinja je od tada podigla svoj nivo igre, što je rezultiralo njenim sigurnim servis gemom i brejkom za vođstvo 3:2. Ivanovićeva uspeva da uzvrati, ali odmah gubi servis, treći put, pa Ruskinja stiže do nove prednosti u brejkovima.
I kada smo očekivali siguran završetak prvog seta u korist Kuznjecove, Ana se budi i pravi treći ribrejk, to joj podiže samopouzdanje, oduzima servis rivalki i dobija prvi set posle preokreta sa 7:5. A imala ja Ana i mnogo sreće, bila je na mreži, poluvolej je odigran uz pomoć vrha mreže, a loptica je pala na aut liniju. Kuznjecova je odigrala perfektno iznuđen udarac, ali je loptica koja se činilo da ide u dijagonalu, tek za koji centimetar promašila teren. U ovom setu bilo je čak 7 brejkova.

#Drugi set#
Nastavak meča i već u prva tri gema su bili brejkovi, jedan više je napravila Ruskinja koja prvi put uspeva da ga i odbrani za 3:1. Sledi period kada Kuznjecova sigurno čuva prednost brejka, a Ana nije uspevala da je ugrozi. Bila je šansa u desetom gemu, ali je kod odlučujućeg poena srpska teniserka pala, a Ruskinja je uspela da izbori treći set, dobija set sa 6:4 i izjednačuje na 1:1 u setovima.

#Treći set#
Meč ide u treći odlučujući set, i na samom početku nije bilo brejkova pa su obe teniserke zadržale visok nivo igre. U tim momentima Ana je bila ta koja je kontrolisala rezultat, a to se posebno videlo u četvrtom gemu, kada je bez izgubljenog poena oduzela servis Ruskinji i povela sa 3:1. Počinje i peti gem Ana gubi prva dva servisa 0:30č. Ivanovićeva je u sred gema koji je u toku zatražila lekarsku pomoć zbog problema sa donjim delom leđa, a ona joj je pružena u svlačionici, pa je meč prekinut na nekoliko minuta.
Po povratku na teren  Kuznjecova je odmah imala šanse da Ani oduzme servis, ali se srpska teniserka uspešno odbranila i potvrdila brejk za vođstvo od 4:1. Ponovo se Ani na kratko ukazuje lekarska pomoć, a Ruskinja je prekinula njen niz, a potom je pritiskala srpsku teniserku, koja je odbranila brejk loptu i potom odigrala agresivno za 5:2. A onda Ivanovićeva maestralno zaključuje meč na način koji je obeležio celu borbu, brejkom za konačnih 6:2.

Dve igračice su napravile ukupno 12 brejkova, od čega je čak sedam viđeno u prvom setu, u kojem je Ivanovićeva tri puta nadoknađivala gubljenje servisa, te preokrenula na 7:5.

Pogledajte detalje iz meča:

Šta reći nego BRAVO ANA, i srećno u borbi sa sledećom Ruskinjom.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login