Anđušić ponovo u dresu Partizana

KOŠARKA  
Anđušić ponovo u dresu Partizana

SJAJNE VESTI ZA NAVIJAČE PARTIZANA

Danilo Anđušić vratio se u ekipu Partizana i sa crno-belima biće do kraja 2015. godine. Ukoliko sve bude u redu u klauzuli ugovora stoji mogućnost produžetka saradnje do kraja sezone, što bi za Partizan bilo veoma značajno pojačanje pred nastavak ABA lige.
U sezoni 2011/2012 Anđušić je osvojo Kup Radivoja Koraća kao i titulu prvaka Srbije. U to vreme Partizan je dominirao, kako u domaćem takmičenju tako i u regionalnoj ligi. Zajedno sa Petrom Božićem i ostalim igračima doprineo je da crno-beli osvoje jednu od 5 uzastopnih titula Kupa Radivoja Koraća. Takođe te godine Anđušić je proglašen za najkorisnijeg igrača u finalu istog takmičenja.

Pored Partizana Anđušić je igrao i za ekipe Valjadolida, Bilbaa, Hemofarma, Mega Vizure, Virtusa i za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine.

„Drago mi je što smo uspeli da završimo svu potrebnu papirologiju. Veoma sam srećan što sam se praktično vratio kući. Kada se pojavila mogućnost da ponovo obučem dres Partizana, javila mi se velika strast i želja da zaigram opet u Pioniru, pred našim navijačima“ – izjavio je Anđušić.

Kosta Perović i Čedomir Vitkovac, a sada i Danilo Anđušić, su ponovo u Partizanu ove sezone. Svi oni su nekada igrali u Partizanu pa se crno-beli nadaju da će i ova simbolična trojka biti dobitna kombinacija pred nastupajuće utakmice. Aleksandar Cvetković je još jedan igrač koji je došao u Partizan ali iz mlađih kategorija crno-belih.

Kragujevčanin Andreja Milutinović je izašao u susret Anđušiću pa će mu ustupiti svoj dres koji je Danilo nosio u Partizanu. To za ovog sjajnog momka nije bio problem jer je odmah bez problem zadužio novi dres sa brojem 22.

Danilo Anđušić rođen je u Beogradu 22. aprila 1991. godine i igra na poziciji beka. Prvi seniorski ugovor potpisuje 2009. godine, sa Hemofarmom, klubom gde je i počeo da igra. U mlađim reprezentativnim kategorijama osvojio je po zlato na Evropskom prvenstvu do 16 godina 2007. godine i Evropskom prvenstvu do 18 godina 2009. godine. Danilo Anđušić, je oženjen srpskom strelkinjom Ivanom Maksimović, osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu. Igrao je u Partizanu u sezoni 2011/12. Kada je raskinuo ugovor, krajem 2012. godine, nezadovoljan statusom u timu, odnosno time što ga je tadašnji trener Duško Vujošević, prema sopstvenom priznanju, „žrtvovao“ kako bi Bogdan Bogdanović dobio više minuta.

Nadamo se da će Anđušić pružati dobre igre i pomoći crno-belima u povratku na stare staze slave.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login