Jelena Janković u četvrtfinalu turnira u Hong Kongu

TENIS  
Jelena Janković u četvrtfinalu turnira u Hong Kongu

SJAJNE VESTI IZ HONG KONGA

Naša teniserka Jelena Janković plasirala se u naredno kolo turnira u Hong Kongu, pošto je savladala australijsku teniserku, ruskog porekla Anastasiju Rodionovu rezultatom 2:0, po setovima 6:0 i 6:2.

Na turniru u Hong Kongu Jelena je postavljena za četvrtog nosioca, i tu ulogu je u potpunosti opravdala. Bilo joj je dovoljno samo sat vremena da australijsku teniserku pošalje u gledalište. Ovo se moglo i očekivati jer velika je razlika u kvalitetu igračica, Džej-Džej je trenutno na 24. mestu na WTA listi dok je Rodionova 255. igračica na svetskoj listi,

Jelena je ušla u meč rešena da ga što pre završi i da sačuva snagu za sledeće protivnice. U prvom setu nije dala ni najmanju šansu Rodionovoj i pružila je baš onoliko koliko joj je bilo potrebno da završi prvi set. A završila ga je ekspresno sa 6:0 i povela sa 1:0 u setovima.
U drugi set, shvatajući da neće imati problema sa protivnicom Jelena ulazi opuštenije što njena protivnica koristi i osvaja svoja dva gema i poravnava rezultat na 2:2. Onda dolazi do izražaja iskustvo i kvalitet naše igračice pravi seriju dobijenih gemova 4:0 i završava meč sa 6:2 i konačnih 2:0.

U ovom meču Jelena je pokazala svoju superiornost, dominirala je na terenu i ona je bez većih problema rešila meč u svoju korist. Nadajmo se da će i u sledećim mečevima Džej-Džej pružati ovakve ako ne i bolje partije.

„Osećala sam se mnogo bolje na terenu nego u proteklom kolu. Mislim da je prvi meč uvek težak, jer treba da se privikneš na uslove i teren. Sada su mi noge bile mnogo lakše“ – rekla je Jankovićeva posle meča.

Za sledećeg protivnika Jelena ima Ruskinju Dariju Gavrilovu, koja je na ovom turniru šesti nosilac. Gavrilova je u osmini finala savladala Aruabarenu iz Španije sa 7:6(4) i 6:3.
Gavrilova je mlađa teniserka ima 21 godinu i trenutno je 36. igračica na WTA listi. Još jedna zanimljivost – do sada se nisu sretale u borbama na turnirima tako da im je ovo prvi međusobni susret.
 
Meč je zakazan za danas sa početkom u 13:30 sati, a mi očekujemo dobar meč i pobedu naše Jelene.

NAPRED JJ!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login