Jelena Janković pobedom nad Venus Vilijams u finalu Hong Konga

TENIS  
Jelena Janković pobedom nad Venus Vilijams u finalu Hong Konga

SJAJNE VESTI DONOSI JELENA JANKOVIĆ

Džej-Džej ide Noletovim stopama i bez izgubljenog seta stigla je u finale WTA turnira u Hong Kongu. Današnja „žrtva“ je bila Amerikanka Venus Vilijams koju je pobedila sa 2:0 po setovima 6:4 i 7:5.

U meču za trofej naša teniserka igraće protiv Angelike Kerber, protiv koje ima negativan skor u međusobnim duelima 1:4. Finale je na programu sutra, u nedelju 18. oktobra.

TOK MEČA

#Prvi set#
Krenula je borba za finale turnira u Hon Kongu i prva će servirati Amerikanka, koja vrlo brzo dolazi prednosti 40:0 i rešava ga u svoju korist. Jelena Janković je za samo minut i po bez izgubljenog poena stigla do izjednačenja 1:1. Biće ovo tvrd meč, polufinale je, igra se gem za gem, a Jelena je tek u četvrtom gemu ovog meča izgubila poen na svoje servise, i to samo jedan jer je izjednačila na 2:2. Venus je osvojila naredni gem sa „nulom“, prvi takav od početka susreta.
Pojačava se tempo igre pokušava Amerikanka da se dokopa brejka ali Jelena ne popušta ponovo izjednačenje 3:3. Isto se desilo i dva gema kasnije. Opet je odigrano deset poena, opet je američka igračica imala dve brejk-šanse, i opet je Jankovićeva uspela da se izvuče. A onda se u devetom gemu Jeca probudila, zaigrala je silovito i osvojila tri poena u nizu. Nakon toga osvaja brejk i dolazi do vođstva 5:4. A onda, 10-i gem i problemi kod Jankovićeve – na svoj servis gubi 15:40 i Venus preti ribrejkom. Međutim naša igračica je obe brejk šanse neutralisala i ponovo pravi četiri poena u nizu za 6:4 i 1:0 u setovima.

#Drugi set#
U narednom setu Džej-Džej ulazi u velike probleme, Vilijamsova igra na sve ili ništa, svesna da samo na taj način može dobiti šansu da se bori u finalu. Odličnom igrom odmah pravi brejk i brzo dolazi do 3:0. Svi su već videli da se igra treći set polufinala, ali to ne misli i Jelena, pa kreće u silovite napade. U izuzetno uzbudljivim gemovima koji su potom usledili Jelena izjednačava na 3:3. Gemovi su bili uzbudljivi jer se srpska teniserka „upisala“ na semafor iako je Amerikanka imala tri brejk šanse za 4:0, da bi na krilima tog novog samopouzdanja Jelena krenula još silovitije. Ona je posle 16 odigranih poena u petom gemu drugog seta koji je, po svoj prilici, odredio dalji tok duela dobila čeličnu volju i odluku da dobije ovaj set. Iako se Venus nije predavala, Jankovićeva je uspela da joj „oduzme“ servis-gem i povede sa 5:4, ali kada je Jelena servirala za trijumf Venus Vilijams uzima brejk i poravnava rezultat na 5:5. Ispuštena je šansa da se meč završi, jeste prva, a onda Jelena pravi ribrejk i ponovo servira za meč. Drugu šansu ne propušta i dokazuje da joj broj 13 nije nesrećan, Jelena Janković završava meč sa 2:0 po setovima 6:4, 7:5, i sada vodi u međusobnim duelima protiv Venus sa 7:6.

Pogledajte neke detalje sa meča:

Nakon meča Jelena je dala izjavu:

„Sjajno je igrati ovde, neverovatno je pobediti Venus. Ona je veliki šampion. Bio je težak meč, drago mi je što sam pobedila i ušla u finale. Publika je fantastična, hvala joj na podršci, nadam se da su gledaoci uživali u našoj borbi“.

Bravo Jelena ostala je još samo Angelike Kerber, a mi ti želimo da podigneš pobednički pehar.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login