Novak Đoković ubedljiv protiv Endi Mareja za finale Šangaja

TENIS  
Novak Đoković ubedljiv protiv Endi Mareja za finale Šangaja

SJAJNE VESI IZ ŠANGAJA

Meč polufinala trajao je samo sat i osam minuta, a na meču se videla velika nadmoć i dominacija svetskog broja 1. Novak Đoković je „počistio“ i drugog igrača na ATP listi Endi Mareja sa 2:0 po setovima 6:1, 6:3.

Nole će se u finalu sastati sa francuzom Žo-Vilfred Congom koji je eliminisao Nadala. Meč je na programu sutra, u nedelju 18. oktobra.

TOK MEČA

Dvojica tenisera koji se jako dobro poznaju do sada su imali 28 mečeva i Novak je u prednosti 19:9 i nadamo se danas 20 uknjiženoj pobedi. Do ovog meča srpski teniser na turniru u Šangaju nije izgubio set, pa verujemo da neće ni danas.

#Prvi set#
Počinje meč, a prvi na servisu je Marej, koga servis ne služi kako bi on želeo. Novak ima dve brejke šanse, koje ne uspeva da iskoristi, a Britanca sreća služi u čelendžu i dolazi do prvog osvojenog poena. Usledio je ekspresan odgovor „prvog na svetu“ i lako bez izgubljenog poena poravnao je na 1:1. Već u sledećem gemu Marej je napravio duplu servis grešku i omogućio Đokoviću da sa nulom napravi brejk za 2:1. Nadmoćan je Nole pa potvrđuje brejk, a Marej deluje izgubljeno – ništa mu nije polazilo za rukom od početka. Tek jedan poen je uzeo prilikom poslednjih 10 svojih servisa, i drugi brejk za Novaka za 4:1. Servira Nole za potvrdu brejka. Lagano završava svoj servis i dolazi do rezultata 5:1. U gemu za ostanak u prvom setu Marej kao da nije na terenu, deluje izgubljeno i za samo 25 minuta Đoković rešava prvi set, ogromnih 6:1 protiv Mareja i 1:0 u setovima.

#Drugi set#
Da je Đoković u izvrsnoj formi i da mu trenutno nema ravnog protivnika osetio je to Marej u prvom setu. Već na početku drugog seta Novak se opustio koristi to Britanac da posle dužeg vremena uzima gem i to brejk, ali mu se već u sledećem gemu Nole revanšira 1:1. Vraća se Novak svojoj superiornoj igri i osvaja svoj servis za 2:1, a Marej se trudi koliko može. Međutim, nervoza kod Mareja čini svoje a i činjenica da je sa druge strane veliki igrač, pa Endi gubi svoj servis gem. Đoković osvaja još jedan brejk za 3:1. Vidi Novak da mu je šansa pružena, odmah potvrđuje brejk i već je 4:1. Pokušaće Britanac da u sledećem gemu spasi što se može spasti i uz mnogo muke a i sreće, zadnji poen Đoković šalje u mrežu 4:2. U toku je 7 gem drugog seta koga Nole rešava dobrim izlascima na mrežu 5:2. Serviraće Marej za ostanak u meču, svestan je da je meč rešen. Velika je prednost koju ima „svetski broj 1“ pa u ovom gemu gledamo lepe poteze. Ima Nole meč lopte ali Marej spašava i osvaja gem za 5:3. Servira Đoković za finale, igra se jako lep gem, puno lepih poteza. As servisom Novak dobija dve gem-set-meč lopte. Prvu loptu odmah koristi za 6:3 i 2:0 u setovima. Finale je obezbeđeno!

Pogledajte jedan od najboljih poena na turniru, a akteri su Novak i Endi:

Put do pobedničkog pehara je otvoren, a mi se nadamo da će on biti u rukama našeg tenisera.

SREĆNO NOLE! NAPRED NOLE!

SJAJNO



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login