Jelena Janković osvojila turnir u Hong Kongu

NAGRADE, TENIS  
Jelena Janković osvojila turnir u Hong Kongu

SJAJNE VESTI IZ HONG KOGA

Ono što smo svim srcem priželjkivali, to se i ostvarilo. Džej-Džej je osvojila titulu u Hong Kongu i podigla pobednički pehar. Uspela je to preokretom, a izgubila samo jedan set na ovom turniru i to u finalnom meču od Nemice Anđelike Kerber. Uspela je Jelena Janković da je pobedi sa 2:1 po setovima 3:6, 7:6 (7:4) i 6:1, posle posle dva i po sata velike borbe.

TOK MEČA

#Prvi set#
Već na startu meča problemi za Jelenu, imala je dve gem lopte ali ih nije iskoristila što je protivnica kaznila, brejk za 0:1. Sledi potvrda brejka Nemice. Jelena uz mnogo problema uspeva da spasi gem i smanjuje na 1:2. Slede tri gema koje igračice na svoj servis rešavaju u svoju korist 2:4, a u 7 gemu ponovo Nemica pravi brejk za opipljivih 2:5. A onda, Jankovićeva prvo vraća jedan brejk i smanjuje na 3:5, i taman kada smo se nadali povratku u set, Kerber joj je ponovo oduzela servis i došla do prvog seta, 3:6 i vođstvo u setovima 1:0 za Anđeliku.

#Drugi set#
Jelena je izgubila svoj prvi set na turniru nadajmo se da neće i drugi, verujemo u njen povratak u meč. Drugi set i prva dva gema obe su sigurne na svoj servis 1:1. A onda kreće neverovatan razvoj meča, prvo Jelena uzima brejk iskoristivši treću brejk loptu, sledi ribrejk Anđelike, pa ponovo brejk Jankovićeve. Konačno je Jelena uspela da potvrdi brejk i to je uradila prilično ubedljivo, ne izgubivši ni poen. U sledećem gemu imala je priliku za novi brejk ali je ne koristi 4:3. Poverovali smo da je kraj sa brejkovima a onda nova dva brejka, prvo Nemica oduzima servis našoj igračici a Jelena uzvraća istom merom i na semaforu 5:4 i Jelena servira za izjednačenje. Pa ovo deluje nestvarno novi brejk za Anđeliku i poravnanje na 5:5, a već u sledećem gemu, iako je Jelena i u ovom gemu imala priliku za brejk, Kerber je došla u priliku da u sledećem gemu stavi tačku na meč 5:6. Spašava Jankovićeva ovaj gem i odvodi drugi set u taj-brejk 6:6.
Tu je uspešnija dobija taj-brejk rezultatom 7:4 i izjednačava na 1:1 pa će treći set rešiti pitanje pobednika. Uspela je Jelena da poravna rezultat u setovima.

#Treći set#
E, sada je na terenu ona prava Džej-Džej. Prvo je svoj gem osvojila bez izgubljenog poena, zatim oduzela servis protivnici – brejk za 2:0. Malo mirniji deo gde svaka osvaja svoj gem 3:1, a onda novi brejk za 5:1 i Jelena je na korak do titule na turniru u Hong Kongu. Sledi šlag na torti, osvaja gem i konačnih 6:1 u setu i osvojen meč. Sve je rešeno – sjajna igra naše igračice u odlučujućem setu i zaslužena pobeda.

Pogledajte detalje iz meča:

Jeleni je ovo 15. titula u karijeri, a druge ove godine pošto je krajem prošlog meseca bila najbolja u Gvanžuu, osvojila je dodatnih 280 poena na VTA listi, ali i 43.000 dolara.

Sve čestitke našoj Džej-Džej, koja je uspela da napravi preokret i podigne pobednički pehar.

BRAVO JELENA!

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Jelena Janković osvojila turnir u Hong Kongu"

  1. Pingback: Jelena Janković nije uspela da prođe u polufinale turnira u Luksemburgu | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login