Milica Mandić osvojila bronzu u Mančesteru i nove bodove za Rio

OSTALI SPORTOVI  
Milica Mandić osvojila bronzu u Mančesteru i nove bodove za Rio

SJAJNE VESTI DONOSI MILICA MANDIĆ

U Mančesteru na Gran priju, u kategoriji preko 67 kilograma, Milica Mandić je osvojila bronzanu medalju.
Milica je dobila nove bodove za plasman na RIO 2016 i u ovom trenutku ona je prva na olimpijskoj listi. Ukoliko zadrži ovaj plasman ili bude u prvih 6 ona će otići direktno na olimpijske igre 2016. godine.

Milica Mandić je izjavila:

„Zadovoljna sam kako sam pristupila svim mečevima. Od prve borbe sam imala jake protivnice i nisam smela da se opuštam. Drago mi je najviše jer sam vratila takmičarsku formu, posle nekoliko teških povreda ove godine i poraza u prvim kolima na prethodnim takmičenjima“

Pogledajte intervju Milice Mandić posle osvojene medalje:

Posle izjednačenje borbe u polufinalu (1:1) Milica nije uspela da pobedi Britanku Bijans Vladken jer je izgubila na zlatni bod. Nije bila te sreće da ona osvoji zlatni bod i da se plasira u finale.
Do polufinala pobedila je Petru Matijašević prilično ubedljivim rezultatom od 10:4 i Espinozu posle dobijenog zlatnog boda. Inače Meksikanku je savladala i u četvrtfinalu Olimpijskih Igara u Londonu 2012.

Milici predstoji takmičenje u Meksiku i ona se nada da će tada ozvaničiti svoje ime na listi putnika za Rio.

Dragan Jović, Miličin trener, prilično je zadovoljan:

„Ceo dan je bila izuzetna, u polufinalu je nedostajala sreća, ali ne možemo žaliti. Posle toliko problema sa povredama tokom sezone, teško je doći na Gran pri i pobeđivati. Jedini G1 turnir na kome je mogla da proveri formu su Otvoreno prvenstvo Poljske i Galebov ‘Trofej Beograda’ prošlog vikenda. Kada se sve to sabere, ovo je sjajan rezultat, a još značajniji je njen pristup borbama“, rekao je Jović.

Od naših ostalih boraca u tekvondou u konkurenciji do 58 kilograma Miloš Gladović poražen je od Iranca Farzana Falaha sa 9:5 u četvrtfinalu. Iranac je trenutno vodeći u svetu.

„Gladović je bio sjajan. Pobedio je mnogo bolje rangirane borce na svetskoj i olimpijskoj listi, a borio se sa najboljim u toj kategoriji u poslednje dve godine. Imao je meč u svojim rukama sve do treće runde. Ovo je odlična uvertira za njega pred evropske kvalifikazije za Olimpijske igre u januaru“ – rekao je Jović.

Tijana Bogdanović (do 49 kilograma) i Damir Fejzić (do 80 kilograma) su preostali takmičari koji će odmeriti snage poslednjeg dana u Mančesteru.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login