Novak Đoković osvojio masters u Šangaju

NAGRADE, TENIS  
Novak Đoković osvojio masters u Šangaju

SJAJNE VESTI IZ ŠANGAJA

Da li je potrebno pitanje ko je pobednik teniskog turnira u Pekingu? Ako vam je potreban odgovor evo kratko – To je Novak Đoković.
„Srpski ekspres“ je postao rekorder Šangaja osvajanjem treće titule, pobedivši Žo-Vilfreda Congu sa 6:2, 6:4.

Neverovatan igrač, koji na turniru nije izgubio ni jedan set a većinu mečeva je dobio ubedljivo. Nole je toliko dominantan da protivnici doživljavaju „noćnu moru – Đoković“. Ovo mu je 25-a masters titula pa je tako prestigao Rodžera Federera, a približio se Rafaelu Nadalu, koji ima 27 osvojenih trofeja.

TOK MEČA

#Prvi set#
Finalni meč je krenuo, Conga se odlučuje da prvi servira. Već u prvom gemu pokušava Francuz da servisima reši ovaj gem ali sa druga strane je veliki igrač koji vraća loptice u teren pa Conga počinje da greši, što Nole koristi. Pokazuje ko je gazda na terenu, prvi gem dobija i odmah brejk za 1:0. Overava Novak brejk sa „nulom“. Treći gem donosi dobru igru oba tenisera, lepe poteze sa obe strane, ali previše grešaka pravi Conga i novi brejk za 3:0.
Da li je ovo dovoljna prednost da se okonča prvi set, saznaćemo ubrzo. Već u sledećem gemu problemi kod srpskog igrača, Conga ima brejk loptu, pomaže mu Novak – šalje loptu u mrežu, ribrejk za 3:1. Au, kakav ribrejk Noleta sa „nulom“ za 4:1. Zapitamo se da li ima uticaja na meč ako „svetski broj 1“ izgubi svoj servis i dozvoli protivniku brejk, činjenica je da nema. Počinje 6 gem i na startu problemi za srpskog igrača 0:30, ali Francuz zaista mnogo greši, Nole veže četiri poena za redom i dolazi na velikih 5:1.
Servira Francuz za ostanak u prvom setu, imao je Novak 0:40 i tri set lopte ali je Conga anulirao. Stiže novak do nove set lopte ali ona odlazi u aut i Francuz koristi svoju prvu priliku osvaja gem za 5:2. Kakav će biti odgovor Đokovića bilo je pitanje, a odgovor stiže u osvajanju i gema sa „nulom“. Ovim je Nole osvojio set sa 6:2 i poveo sa 1:0 u setovima a sve to za samo 30 minuta.

#Drugi set#
I drugi set otvara Conga, ali ovaj put sa dobrim servisima, dva as poena i prvi gem za 0:1. Ali siguran je i Nole, opet sa „nulom“ za izjednačenje. Svestan je Francuz da su mu šanse male u ovom meču pa odlučuje da namuči Noleta ne bi li se vratio u meč. Sve je sigurniji na svom servisu i ponovo dolazi do prednosti 1:2. Sledi ekspresni odgovor srpskog igrača 2:2, a u petom gemu Nole ima dve brejk šanse, prvu ne koristi zahvaljujući izvanrednom servisu protivnika a ni drugu što dokazuje da prvi servis održava Congu u gemovima. Dolazi Francuz do prilike da osvoji gem, pomaže mu Novak, šalje loptu u aut za 2:3.
Nole odmah poravnava na 3:3, istina ovaj puta ne sa „nulom“. Kažu da je 7 gem prekretnica u meču pa da vidimo. Dolazi Conga do prednosti od 0:40 i ima tri gem loptice, prvu ne koristi, na drugoj pravi duplu sevis grešku, a treću šalje u aut za 40:40, ali sledeću priliku odgovara forhendom i nova prednost 3:4. Đoković siguran u sebe poravnava na 4:4. Deveti gem je možda sada prelomni, servira Francuz i deluje uplašeno, a takođe previše žuri kao da nema strpljenja. Pravi još jednu duplu servis grešku što rezultira novim brejkom 5:4 i u sledećem gemu Đoković servira i za gem-set-meč. A, kako je to uradio … bilo je u stilu velemajstora ponovo sa „nulom“ za 6:4 i konačnih 2:0. Pobednički pehar ide u ruke „svetskog broj 1“.

Pogledajte najvažnije detalje meča:

BRAVO MAJSTORE, BRAVO NOLE!
SVE ČESTITKE!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login