Rade Savić pobednik u kategoriji benč pres u Budimpešti

OSTALI SPORTOVI  
Rade Savić pobednik u kategoriji benč pres u Budimpešti

SJAJNE VESTI IZ BUDIMPEŠTE

Kolike su mogućnosti ljudskog organizma u takmičenju dizanja tereta najbolj pokazuje srpski takmičar Rade Savić. Niže on pobede i popravlja rekorde sa neverovatnom lakoćom i trenutno važi za „najjačeg“ čoveka na planeti.

Na poslednjem održanom takmičenju u benč presu, na evropskom sajmu sporta održanom u Budimpešti ponovo se popeo na pobedničko postolje i još jednom pokazao svoju nadmoć.

Rade Savić rođen je 27. aprila 1984. godine u Gornjem Milanovcu, po zanimanju je tehničar za biotehnologiju, a danas živi i radi u Smederevu. Nedavno je dobio i zvanje telohranitelja, privatnog detektiva i agenta obezbeđenja. Takođe, radi na obezbeđivanju raznih domaćih i stranih VIP ličnosti.
Već u svojoj 17. godini je postao prvak Srbije u bench press-u podigavši, na takmičenju u Vršcu, teret od 230 kg i oborivši državni juniorski rekord. Do danas je apsolutni držvni prvak i rekorder bio sedam puta, osvojio je više od 50 medalja i pehara. Na poslednjem održanom seniorskom Prvenstvu Srbije u Powerlifting-u, u Knjaževcu, podigao je 340 kg i time postavio novi državni seniorski rekord.

2011. godine Rade Savić je na Svetskom prvenstvu GPC Federacije osvojio dve zlatne medalje i zvanično postao najjači čovek na planeti. Rade trijumfuje i postaje svetski šampion i apsolutni pobednik i u disciplini bench press sa opremom do 140 kg, podiže težinu od 340 kg. Rade  2012. godine  dokazao svoju dominaciju u svojoj kategoriji i osvojio zlatnu medalju na evropskom prvenstvu i oborivši sopstveni svetski rekord u disciplini bench press sa opremom do 140 kg podignuvši čak 370 kg.

Sa svojih 190 cm i 140 kg, na treninzima, bez ikakvih problema, podiže teret od 360 kg. Iako je dominantan ne odustaje od dokazivanja. Na nedavno održanom takmičenju Prvenstva Balkana u Crnoj Gori, postavio je nezvanični svetski rekord u WUAP federaciji sa podignutih 277,5 kilograma. A Rade je samo još jednom potvrdio svetski rekord, sa podignutom kilažom od 265 kilograma. To je ostvario maja ove godine na takmičenju u Češkoj.

Na tradicionalnom i najvećem evropskom sajmu sporta pod nazivom „Fitparade“, koji se održava već trinaest godina, u Budimpešti, na kome je učešće uzelo oko 1.500 takmičara iz cele Evrope, među učesnicima je bio i Rade Savić. Takmičio se u kategoriji u benč presu, zajedno sa još 100 prijavljenih takmičara u ovoj disciplini. Još jednom je pokazao i dokazao da je apsolutni vladar podigavši 285 kilograma.

Da li je ova pobeda na sportskoj olimpijadi u Budimpešti dokaz da je Rade Savić spreman za zvanično potvrđivanje svetskog rekorda na narednim evropskim i svetskim šampionatima.

To ćemo saznati uskoro. Mi mu od sveg srca želimo da popravi svoj svetski rekord i da još dugo bude neprikosnoveni vladar u kategoriji benč pres.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login