Atletik Bilbao ipak bolji: Oslabljeni Partizan nije uspeo da izbori povoljan rezultat u Humskoj

FUDBAL  
Atletik Bilbao ipak bolji: Oslabljeni Partizan nije uspeo da izbori povoljan rezultat u Humskoj

PRVI NEUSPEH EKIPE PARTIZANA U OVOGODIŠNJOJ LIGI EVROPE

Doživeo je Partizan prvi poraz u Ligi Evrope, od mnogo bolje ekipe Atletik Bibaoa, 0:2 (0:1) ali se zadržao u borbi za prva dva mesta, pošto je Auzburg slavio u gostima protiv Az Alkmara.

Pre početka utakmice znalo se u kakvim je problemima strateg crno-belih, morao je na teren da pošalje podmlađenu ekipu, što su iskoristili iskusni igrači Bilbaa. Znali su to i gledaoci i tužno je bilo videti ni u pola popunjen stadion, došlo ih je tek oko 15.000. Stvarno to crno-beli nisu zaslužili, jer klub se voli i kada je u problemima a ne samo kada pobeđuje.

TOK MEČA

#Prvo poluvreme#
Sam početak utakmice dao je do znanja da će fudbaleri Partizana igrati odbrambeno i pokušati da sačuvaju gol, jer i bod je velik kao kuća. Gosti kontrolišu igru, ne dozvoljavaju našim igračima da stvore bilo kakvu šansu, a prvu za njih stvaraju u 8. minutu. Susaeta šutira iskosa sa leve strane ali je Živković na mestu. Utakmica se igra na sredini terena, čeka se greška protivnika. Crno-beli su nezainteresovani da krenu ka golu protivnika, pa gosti u 19. minutu ponovo stvaraju šansu, posle kornera Ečeite je uputio udarac glavom u bliži ugao, ali Živković dobro interveniše. U pojedinim momentima nije bilo jasno da li su crno-beli gosti ili domaćini, igraju defanzivno a takva igra ima cenu, i ona je došla u 32. minutu. Igrač Atletika Benjat je na desnom krilu uposlio De Markosa, koji centrira, a Raul Garsija glavom, uz pomoć stative, matira Živkovića. Ovaj gol daje krila gostujućim igračima, pokušavaju da iskoriste zbunjenost protivnika, prvo Adurić ima šansu ali Živković je na visini zadatka, zatim kontra Bibaoa i šut pored gola. Ali ipak na poluvreme se otišlo pri rezultatu 1:0 za Atletik Bilbao. Šta reći za igru našeg prvaka u ovom poluvremenu kojem ni jednom nisu ozbiljno zapretili protivničkom golmanu. Napad kao da nije postojao, igra se bazirala na čuvanje sopstvene mreže ali ni to nije uspelo. Nadajmo se da će drugo poluvreme biti uspešnije.

#Drugo poluvreme#
Početak drugog repriza prvog poluvremena- anemični su igrači crno-belih, kao da oni vode a gostujući igrači sigurno kontrolišu i loptu i igru, pa u 57. minutu jak i neugodan šut Benjata sa 25 metara i ponovo sjajna intervencija Živkovića. Partizan nikako da krene ka golu protivnika, a nismo videli ni jednu ozbiljniju šansu. Pokušava sa izmenama trener crno-belih da podigne igru i zapreti Špancima, ali sve ostaje na pokušaju. I prvi šut Ninkovića i to visoko preko gola ali ipak šut je šut i to u 82. minutu. A onda nova kazna, jedan od najboljih igrača utakmice Benjat Ečeberi izvodi slobodan udarac, maestralno prebacuje živi zid i Živković je somo pogledom ispratio put lopte u mrežu 2:0 za Bilbao, pobeda očekivana.

Opšti utisak po završetku utakmice, dobro smo prošli, vremena za ispravku imamo!

SVI ŽELIMO BOLJU IGRU NA SLEDEĆOJ UTAKMICI.
SAMO HRABRO I NAPRED PARTIZAN!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login