Jelena Janković u četvrtini finala u Luksemburgu

TENIS  
Jelena Janković u četvrtini finala u Luksemburgu

SJAJNE VESTI DONOSI JELENA JANKOVIĆ

U meču osmine finala turnira u Luksemburgu naša teniserka Jelena Janković je savladala Anu Tatišvili 2:0 po setovima 6:4 i 6:2 i obezbedila meč u četvrtfinalu gde je očekuje Japanska igračica Misaki Doi.

Došla je Jelena u Luksemburg da ostvari još jedan dobar rezultat a to govori i njena dobra forma. U prva dva meča pokazala je da ima i fizičku i mentalnu snagu i što je najvažnije za nju nema izgubljene lopte, stiže da vrati i nemoguće, a to izluđuje njene protivnice.

Tako je bilo i u meču sa Amerikankom gruzijskog porekla Anom Tatišvili, koja je nešto jači otpor pružila u prvom setu jer je pri rezultatu 5:3 spasila set loptu, i napravila brejk. Međutim, Jelena se odmah revanširala i povela u setovima 1:0. U drugom setu sigurna igra Jelene koja ne dozvoljava protivnici ni malo nade za preokret, a sve tri šanse za oduzimanje servisa Jeca anulira. Nakon toga pravi brejk za vođstvo 5:2 i u sledećem gemu završava priču za ovaj meč – 6:2 i konačnih 2:0.

Pogledajte zadnji gem na meču:

Za plasman u osminu finala Jelena nije imala većih problema. Uspešno je savladala domaću takmičarku Mandi Minelu sa 2:0 po setovima 6:1 i 6:4. Na terenu se videla velika razlika u kvalitetu igre među igračicama, Jelena je trenutno 22. na WTA listi a njena protivnica zauzima 167. mesto. Postavila se Jelena od prvog momenta meča suverenom vladarkom i za sat i 6 minuta poslala svoju protivnicu u gledalište.

Druga naša predstavnica na WTA turniru u Luksemburgu Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale, od nje je bila bolja Belgijanka Alison van Ujtvank u tri seta 6:4, 6:7 (5:7) i 7:5.

WTA turnir u Luksemburgu igra se za nagradni fond od 226.728 evra.

Džej-Džej igra protiv japanske igračice Misaki Doi, i nadamo se da ćemo je gledati u polufinalu turnira, a Ani želimo da sanira povredu i da na sledećem meču pokaže svoje pravo lice.

NAPRED JECO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login