Vinko Trivunović oborio Ginisov rekord sa 5.820 zgiba

OSTALI SPORTOVI  
Vinko Trivunović oborio Ginisov rekord sa 5.820 zgiba

Želeo je odlučni poručnik novosadske Žandarmerije Vinko Trivunović da obori Ginisov rekord u zgibovima koji je do pre par dana iznosio 5.800 urađenih zgibova.

U ponedeljak u podne počela je Vinkova borba i sa vremenom i sa brojem urađenih zgibova jer da bi bio priznat rezultat takmičar mora da radi zgibove u vremenu od 24 sata. U sali za vežbanje osim takmičara Vinka, bio je dežurni lekar, medicinski tehničar koji je nadgledao njegovo zdravstveno stanje, kao i kamere koje su neprestano snimale tok takmičenja.

Svi su oni bili uz Vinka 24 sata, prateći ga spremni da mu pomognu ako bude potrebno. Osim njih tu su bili i njegovi najbliži i prijatelji koji su ga čitavo vreme bodrili i navijali da obori rekord. Nakon 24 sata Vinko je uspeo da napravi 5.820 zgibova i za 20 više urađenih zgibova obori svetski rekord. Radio je u serijama od po čest zgibova pa kratki predah. Već pred kraj ruke su mu prokrvavile, ali ni to ga nije zaustavilo u njegovoj nameri. Zaista veliki uspeh jer to je mnogo zgibova, pa samo da moraš da brojiš do 5.820 je mnogo a ne toliko zgibova da napraviš. Bravo Vinko!

„Zgibovi su sastavni deo vežbi u Žandarmeriji i tri godine sam intenzivno trenirao i uz mene je uvek bilo četiri-pet momaka koji su mi pomagali. Moram da istaknem da svaki pripadnik žandarmerije može da uradi dve, tri hiljade zgibova i tvrdim da u novosadskoj žandarmeriji ima mnogo momaka spremnijih od mene, ali ja sam jednostavno hteo da im budem zvezda vodilja“ – rekao je Trivunović posle obaranja rekorda.

Predstavnici Ginisa nisu uživo pratili čitav događaj jer da bi oni to zaista na licu mesta verifikovali, potrebno je platiti više hiljada evra. Vinko je uspeo da sakupi 1.000 evra i plati kotizaciju, a čitav događaj sniman je po pravilima Ginisa pa će im materijal ubrzo biti prosleđen.

Ovaj tridesetsedmogodišnji Novosadski žandar rođen je u Gajdobre, a u žandarmeriji je 13 godina, živi i radi u Novom Sadu. Gajdobra je naselje u opštini Bačka Palanka u južnobačkom okrugu u Vojvodini. Inače, Gajdobra je bila nemačko naselje do kraja Drugog svetskog rata, a 1944. godine Nemci su iseljeni a u njihove kuće kolonizirani Srbi.

Dugo su trajale pripreme za ovo takmičenje, više od dve godine Vinko je uporno vežbao da bi dokazao sebi a i ostalima da ništa nije nemoguće ako čovek ima i želju i volju. Pripreme su zahtevale poseban režim ishrane, odricanje mnogo toga kao i uporne treninge. Kako u Žandarmeriji rade samo odabrani i fizički izuzetno spremni momci , Vinku to ništa nije predstavljalo problem, te su pripreme išle i više nego dobro. Veliku podršku mu je pružao brat Velibor, koji je takođe pripadnik Žandarmerije, koji je bio uz njega i pomagao mu u treninzima.

A, šta je Ginisova knjiga rekorda:

Ginisova knjiga rekorda je godišnji pregled svetskih rekorda, kako čovekovih dostignuća tako i prirodnih fenomena. Prvi put ju je 1955. godine objavila fabrika piva „Guinness“. Danas se objavljuje u više od stotinu zemalja širom sveta na više od 23 jezika. A, 2005. godine je izašlo 50. jubilarno izdanje knjige. Ginisova knjiga rekorda danas je najviše fokusirana na ljudska  takmičenja, ali pored takmičenja sadrži neke činjenice kao na primjer koliko je iznosila težina najtežeg tumora na svetu, koja je najkraća rijeka na svetu i sl.

BRAVO VINKO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login