Boban Marjanović zasenio i publiku i igrače u nekoliko prvih utakmica u NBA

KOŠARKA  
Boban Marjanović zasenio i publiku i igrače u nekoliko prvih utakmica u NBA

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

Pošao je Boban Bobi Marjanović da igra košarku u najjačoj ligi na svetu NBA-liga, sa željom da zaseni slavu svih prethodnih igrača sa ovih prostora. A kako je krenuo da oduševljava svojom igrom na terenu, kako stručni štab nove ekipe tako i gledaoce, slava mu je očigledno zagarantovana.

U pripremnim utakmicama pred početak takmičarske sezone, njegov trener Greg Popovič zadovoljan njegovom igrom , pa ga sve duže drži na parketu. Teško je zadobiti poverenje i trenera i saigrača u početku, jer ovo je njemu debi, ali svojim odnosom prema igri i saigračima njemu je to uspelo.
Iz utakmice u utakmicu on podiže nivo svoje igre a i njegova ekipa San Antonio. Popularni Spursi, ostvaruje pobede i sa puno optimizma dočekuju novu sezonu gde će biti među ekipama koje će voditi glavnu reč – za osvajanje titule.

U dokaz ovim tvrdnjama ide činjenica da su svog velikog rivala Hjuston Roketse, pobedili ubedljivo rezultatom 111:86. Trener Spursa je već sada popularnom „Bobinatoru“ pružio veću minutažu, ali se na parketu duže zadržao tek u finišu utakmice, kada se lomio rezultat sredinom treće i početkom četvrte četvrtine. Marjanović je sa osam postignutih poena u poslednjoj četvrtini zaokružio 10-ku na utakmici i praktično rešio pitanje pobednika. Uz to je zabeležio bitne skokove, kao i asistencije, pa je meč završio sa 6 uhvaćenih lopti, uz šut iz igre 4 od 7. Ovo mu je prvi put, od kada sa Spursima igra pripremne utakmice, da postigne dvocifren učinak, pored toga imao je i dve asistencije i šest skokova.

Oduševljeni su navijači njegovog novog kluba San Antonio „Spursi“, sjajnom igrom protiv Hjustona, posle kojeg su mnogi počeli da ga hvale putem zvaničnog „Tviter“ naloga San Antonija i društvenih mreža. Mnogo je pozitivnih komentara i reči hvale za ovog momka koji je tek došao.
„Boban je zver“ i „uživanje je gledati ga“ su samo neki od komentara na račun bivšeg igrača Crvene zvezde, a sjajnog centra pojedinci porede i sa legendarnim Vladom Divcem i Karimom Abdul Džabarom.

Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica nije imao „svoje“ veče. Minesota je pobedila Milvoki (112:108), a srpski reprezentativac nije uspeo da se upiše u strelce. On je za 13 i po minuta zabeležio po dva skoka i asistencije a i meč je završio pre vremena zbog šest načinjenih ličnih greški.

Pripremne utakmice, provera forme i uigravanje je završeno. NBA timovi će se do početka sezone trenirati u svojim dvoranama.
Početak nove sezone, 70. po redu, je u noći između utorka i srede. Prvi meč u sezoni 2015-2016 odigraće Čikago i Klivlend.

Bobanu Marjanoviću želimo uspešno „vatreno krštenje“ i da već na prvim utakmicama opravda poverene i oduševi navijače.

Pogledajte kako sve to lagano izgleda kada igra Bobi Marjanović:

BRAVO BOBI SAMO TAKO NASTAVI! NEMANJA SAMO HRABRO I PAMETNO!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login