Uskoro izgradnja novog mosta na Dičini u Brđanima iz Fonda solidarnosti Evropske Unije

UREĐENJE GRADOVA, UREĐENJE SELA  
Uskoro izgradnja novog mosta na Dičini u Brđanima iz Fonda solidarnosti Evropske Unije

SJAJNE VESTI IZ BRĐANA

Opština Gornji Milanovac u saradnji sa Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja obezbedila je finansijska sredstva za izgradnju mosta na Dičini u Brđanima iz Fonda solidarnosti Evropske unije.

Velike poplave koje su se desile prošle godine prouzrokovale su teška oštećenja mosta na Dičini pa je ovaj kraj ostao bez glavne saobraćajne veze sa Gornjim Milanovcem.
Pošto se ovaj most maksimalno koristio za potrebe izgradnje Koridora 11, planirano je da se odmah pristupi saniranju mosta u Brđanima. Radove je trebalo da izvodi građevinsko preduzeće „Planum“ i da izvrši sanaciju oštećenja mosta. Zadatak opštine Gornji Milanovac je da obezbedi svu potrebnu dokumentaciju za sanaciju mosta, što je ona i učinila još prošle godine. Ali kako je u međuvremenu došlo do novih oštećenja mosta, konstatovano je da most više nije moguće sanirati. Odlučeno je da se počne izgradnja novog i savremenijeg mosta  preko reke Dičine u Brđanima, koji će moći u potpunosti odgovoriti zahtevima saobraćaja.
Da bi se izgradio novi most potrebno je mnogo posla. Prvo će se pristupiti demontiranju i rušenju betonskih stubova ili temelja a na njihova mesta biće napravljen potpuno novi armirano-betonski most urađen po najsavremenijoj tehnologiji.
Svu potrebnu projektnu dokumentaciju za izgradnju novog mosta uradio je Saobraćajni institut „CIP“.
Takođe je odlučeno da izvođači budu preduzeće Meta Balkan zajedno sa grupom izvođača radova, koja pored njega čine i Intramont i GP Kompresor ING, oba iz Valjeva i beogradsko preduzeće GIP Konstruktor. Ovi iskusni izvođači imaju veliko iskustvo na sličnim projektima u našoj zemlji, pre svega u Valjevskom kraju gde su posle poplava 2014 izgradili više mostova.

Predsednik opštine Milisav Mirković i direktor preduzeća Meta Balkan iz Beograda, nosioca posla, Bojan Starec su potpisali ugovor o izvođenju radova. Prema ugovoru dogovorena vrednost radova na izgradnji potpuno novog mosta iznosi 20.641.643,00 dinara bez PDV-a. Takođe u ugovoru je navedeno da vreme za izgradnju mosta mora da se uklopi u 60 dana od prvog započetog radnog dana na radilištu.
Predsednik Mirković se posebno zahvalio stanovnicima Brđana na pokazanom strpljenju i razumevanju, i obećao da će to njihovo strpljenje biti brzo nagrađeno, izgradnjom mosta. Ovo treba da označi i kraj neizvesnosti za stanovnik ovog kraja koji su još 2014. godine ostali bez mosta.

Pogledajte kako su izgledale poplave u Brđanima:

Nadamo se uspešnom i na vreme završenom poslu.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Uskoro izgradnja novog mosta na Dičini u Brđanima iz Fonda solidarnosti Evropske Unije"

  1. Pingback: U ponedeljak 23. novembra počinje izgradnja novog mosta na Dičini | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login