Lajović u drugom kolu turnira u Bazelu

TENIS  
Lajović u drugom kolu turnira u Bazelu

SJAJNE VESTI IZ BAZELA

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala turnira u Bazelu. U prvom kolu ovog turnira Lajović se sastao sa ukrajinskim predstavnikom Aleksandrom Dolgopolovim i plasirao se u narednu rundu takmičenja, pošto je njegov rival početkom drugog seta morao da preda meč zbog povrede.

U osmini finala turnira protivnik mu je Hrvat Ivo Karlović, koji je napravio iznenađenje savladavši domaćeg igrača, 4 sa ATP liste Stana Vavrinku rezultatom 2:1, a po setovima 3:6 7:6 (7:2) i 6:4.

TOK MEČA

#Prvi set#
Početak ovog meča nije krenuo dobro po našeg tenisera jer je odmah u početku meča Dolgopolov napravio brejk prednosti, i poveo je sa 4:2. Brejk u ovakvim mečevima je velika prednost, ali posle vođstva od 4:2, dolazi do velikog pada u igri Dogopolova. Koristi to naš igrač uzima zaredom četiri gema i rešava prvi set u svoju korist 6:4 i vođstvo od 1:0 u setovima.

#Drugi set#
Početak drugog seta i ponovo isti problemi kod Ukrajinca, Lajović je odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Videlo se da Dogopolov ima problema sa povredom pa je odlučio da preda meč našem teniseru. Konačan rezultat meča je 6:4, 2:0 i predaja Ukrajinca.

Do glavnog žreba Lajović je morao proći kvalifikacije, u kojima je postavljen za osmog nosioca. U prvom meču protivnik mu je bio Francuz Pol-Anrija Matije koga je pobedio sa 2:0, po setovima 7:6 (9:7), 6:3. A u poslednjem kolu kvalifikacija se mučio, ali je ipak pobedio Belgijanca Bemelmansa, 92. na svetu sa 2:1 po setovima 6:7 (3:7), 7:6 (7:5), 6:4.

Da napomenemo da je Dušan Lajović trenutno 89. igrač na ATP listi, i ostaje jedini srpski igrač na ovom turniru jer je naš drugi predstavnik Viktor Troicki eliminisan.

ATP turnir u Bazelu igra se za ukupan nagradni fond od dva miliona evra, a titulu brani Rodžer Federer.

NAPRED DUŠANE I SAMO HRABRO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login