Saida Bukvić osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u lou kiku

OSTALI SPORTOVI  
Saida Bukvić osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u lou kiku

SJAJNE VESTI DONOSI SAIDA BUKVIĆ

Na Svetskom prvenstvu koje održano u Beogradu, u disciplini lou-kikSaida Bukvić se okitila zlatnom medaljom. U svojoj kategoriji do 52 kilograma, u finalnom meču protiv reprezentativke Finske Marije Sing, ostvarila je pobedu rezultatom 3:0.

Prošle godine bila je najbolja juniorka sveta, a od ove godine je i neprikosnovena u seniorskoj konkurenciji, a tek je u martu napunila 19 godina. Da se podsetimo, na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu za juniore, održanom u Riminiju u Italiji, Saida Bukvić je bila superiorna. Najpre je u četvrtfinalu savladala Samiru Šeranti iz Francuske, u polufinalu je bila bolja od Hrvatice Ane Filipović, a u najvažnijem meču jednoglasnom odlukom sudija savladala je reprezentativku Grčke, Savinu Vatistu.

Na prvenstvu u Beogradu ponovo je pokazala da joj nema ravne u ringu, sve protivnice je slala na tribine da je gledaju kako u finalu jednoglasnom odlukom sudija pobeđuje Finkinju Mariju Sing. Tom pobedom, u kategoriji do 52 kilograma, postala je najbolja na planeti.

„Obećala sam da ću da se potrudim i posle juniorske svetske titule osvojim seniorsku, što sam i ispunila. Velike zasluge pripadaju mom treneru Huseinu Dupljaku, kao i ostalim trenerima u reprezentaciji Srbije. Presrećna sam, još se nisu slegli utisci.“ – izjavila je Saida Bukvić.

Svetska prvakinja, Saida Bukvić je član Kluba borilačkih sportova Novi Pazar.

Srbija je u kik-boksu svakako najuspešnija i postaje velesila, a pored Saide na najviše postolje popelo se još osam reprezentativaca Srbije.

Šampioni sveta su: Nenad Pagonis, Aleksandar Konovalov, Stefan Anđelković, Saša Polugić, Teodora Manić, Aleksandra Krstić, Slobodan Mijajlović, Diana Dabetić.

Do srebrnog odličja stigli su: Danijel Memedovski, Aleksandar Menković, Andi Đurđević, Jovana Milovanović, Tamara Bašić, Ajla Lukač.

Medalje bronzanog sjaja osvojili su: Sead Bukvić, Nemanja Pantelić, Sanja Sučević, Milena Švonja, Tijana Srdić, Fazlija Redžepi, Aleksandar Topić, Dimitrije Tadić, Ljubo Jalovi, Milutin Nikolić.

Čestitamo svim našim reprezentativcima! Pokazali ste da ste najbolji na svetu. Nadamo se da će sledeće takmičenje biti još uspešnije i biti još više medalja. Bravo!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login